ERBİL - Awegird Dağı’nda yangın çıktı

Erbil (Rûdaw) – Erbil’in Koye ilçesinin dağlık bölgesinde dün öğleden sonra kontrol altına alınan yangın yeniden başladı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın sarp ve kayalık bölgede olduğu için söndürülme çalışmalarında zorluk yaşanıyor.

Erbil’in Koye ilçesine bağlı Simaquli köyündeki Awegird Dağı’nda  dün öğleden sonra nedeni henüz netleştirilemeyen bir yangın başladı.

Öğleden sonra halkın çabalarıyla kontrol altına alınan yangın akşam saatlerinde rüzgarın da etkisiyle yeniden başlayarak geniş bir alana yayıldı.

Rûdaw muhabiri Ebubekir İsmail, öğleden sonra başlayan yangının çevre köylerin sakinleri ve sivil savunma timleri tarafından kontrol altına alındığını, ancak akşam saatlerinde yangının yeniden başlayarak ormanlık alana yayıldığını söyledi.

Rûdaw’a konuşan Koye Sivil Savunma Timi Müdürü Yarbay Serkewt Fuad “Yangın bölgesine 3 ekibimizi yönlendirdik. Yangına bölgede bulunan tavuk çiftliklerinden birindeki elektrik kontağının neden olduğunu tahmin ediyoruz” dedi.

Simaquli köyü muhtarı ise yangının çok büyük olduğunu, sarp ve kayalık bölgelere doğru yayıldığı için söndürülme çalışmalarında büyük güçlük çekildiğini söyledi.

Köy muhtarı yangının kasten çıkarıldığından şüphelendiklerini sözlerine ekledi.

Rûdaw muhabiri Ebubekir İsmail'in bildirdiğine göre yangının çıktığı dağda eski zamanlardan kalma çok sayıda mayın bulunuyor. Ayrıca yangının çıktığı dağlık alana araç yolu bulunmuyor. Sadece yaya olarak bölgeye ulaşılabiliyor. Bütün bu olumsuz koşullar nedeniyle yangının kontrol altına alınmasında ekipler ve bölge halkı güçlük çekiyor. 

 🔴#Erbil'in Koye ilçesine bağlı Simaquli bölgesindeki Awegird Dağı'nda dün öğleden sonra başlayan ve kontrol altına alınan yangın gece yarısı yeniden başladı pic.twitter.com/bztQ1vBMxn