Gelecek Partili Altaç: Davutoğlu devam etse Çözüm Süreci neticelenirdi

01-09-2021
Rûdaw
Etiketler Aydın Altaç Gelecek Partisi 1 Eylül Dünya Barış Günü
A+ A-

İstanbul (Rûdaw) - Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Türkiye’de hükumetin mevcut söylemi ve politikaları nedeniyle iç barış şansının “uzak” olduğunu belirterek, “Sayın Davutoğlu başbakan olarak kalsaydı inanıyorum ki Türkiye’nin en büyük ve önemli sorunu olan Kürt sorunu çözülecekti” dedi.

Rûdaw TV’de Rawin Sterk’in sunduğu 1 Eylül Dünya Barış Günü özel bültenine katılan Aydın Altaç, “1 Eylül Dünya Barış Günü’nün Türkiye ve tüm dünya için gerçek bir barışa vesile olmasını diliyorum. Maalesef bugün Türkiye’de, bölgede ve dünyanın bir çok bölgesinde yaşanan krizler nedeniyle hala insanlar mağdur oluyor, hayatını kaybediyor, yokluk, yoksulluk çekiyor, çeşitli sorunlarla karşılaşıyor” dedi.

“Barış derken aklımıza Türkiye’deki sorunların demokrasi ve insan hakları çerçevesinde çözümü refah ve ekonomik kalkınma geliyor” diyen Altaç, “Talebimiz budur. Ama maalesef bugün Türkiye’de hükumet tüm bu konularda engeller çıkarıyor. Söylem olarak engel çıkarıyor, tüm Türkiye halkı bu nedenle sıkıntı yaşıyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de çözüm bekleyen büyük sorunlar olduğunu ifade eden Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Altaç, “Bu nedenle biz parti olarak demokrasi, insan hakları, daha iyi bir yaşam ve daha doğru bir siyaset adına mücadele ettiğimizi belirtiyor ve bu çerçevede Türkiye halkına hizmet etmek istediğimizi söylüyoruz” dedi.

Altaç, “Bugün sabah Kulp’taydık (Pasur) şimdi de Lice’deyiz. Biliyorsunuz, bölgemiz büyük sıkıntılar yaşadı geçmişte. 1990’dan bu yana Lice defalarca yakıldı, yıkıldı. Bu bölgenin siyasetçileri, halkı da çok iyi biliyor. Biz Türkiye’nin iç barışı için çalışıyoruz, halkımız da bunu çok iyi biliyor” şeklinde konuştu.

“AK Parti, Türkiye'ye değil, kendisine hizmet etmeye başladı”

Çözüm Süreci’nde de AK Parti Diyarbakır İl Başkanı olan Altaç, o süreçte iç sorunların çözümü için koşulların daha uygun olduğunu ancak şu anda iktidarın izlediği politika nedeniyle bir tıkanma yaşandığını söyledi.

Altaç, şunları kaydetti:

“Şimdi hükumet milliyetçi bir parti ile ittifak kurmuş. Söylemi, politikası Türkiye’nin iç sorunlarını çözmekten çok uzak. İktidar bugün nasıl ayakta kalacağının, günü nasıl geçireceğinin hesaplarını yapıyor. Ancak bugün bakıyoruz Türkiye toplumu büyük sıkıntılar yaşıyor. Ekonomik sorun bunların başında geliyor. Bu sadece Kürtler için değil, Türkler için de sorun. Demokrasi sorunu yine, sadece Kürtler için değil, Türkler içindir de geçerli. AK Parti içerisinde siyaset yaptığımız dönemde, bölgemizde yüz yıldan fazladır yaşanan ve insanların hayatına mal olan, köylerimizin yanmasına ve insanların mağdur olmasına neden olan sorunların çözüleceğine inanıyorduk. Ancak 2016 yılından sonra özellikle de sayın Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu başbakanlıktan ayrıldıktan sonraki süreçte AK Parti, Türkiye'ye değil, kendisine hizmet etmeye başladı. Tüm bu nedenlerle bugün iç barış ihtimali de uzak duruyor. Ama biz Gelecek Partisi olarak Türkiye’nin iç barışı için büyük bir şans olduğumuzu söylüyoruz. Partimizin programında da yazıyor. Bizim esas amacımız Türkiye’nin demokrasisidir, insan haklarıdır. Bu konuda yaşanan sorunlar aşılmazsa Türkiye’nin önü de açılmaz.”

“Halkın bizden beklentisi çok büyük”

Diyarbakır’da ilçeleri gezdiklerini ve halkla buluştuklarını anlatan İl Başkanı Aydın Altaç, “Bölge halkının bizden beklentisi ve umudu çok büyük. Genel Başkanımız sayın Davutoğlu, başbakanlığı döneminde de halkımız hendek çatışmalarında mağduriyet yaşamasın diye büyük bir çaba sarfetti. Halkımız çok iyi biliyor ki barış süreci de sayın Davutoğlu’nun ortaya koyduğu irade ile ilerliyordu. Ne zaman ki Davutoğlu başbakanlıktan uzaklaştı, arkasından bazı oyunlar oynandı, Türkiye hükumeti ve küçük ortağı Türkiye’yi daha büyük bir kaosun içerisine attılar” dedi.

Altaç, “Sayın Davutoğlu başbakan olarak kalsaydı inanıyorum ki Türkiye’nin en büyük ve önemli sorunu olan Kürt sorunu çözülecekti. Ekonomi ve refah anlamında da birçok sorun çözülecekti. Hükumetin bugün yaşadığı sorunları kendi üyeleri de dile getiriyor. Başkanımız daha 5-6 yıl önce bunları dile getiriyor ve hataların düzeltilmesi gerektiğini söylüyordu. Fakat Cumhurbaşkanı ve etrafındakiler hem Genel Başkanımıza ve hem de Türkiye halkına bir oyun oynadı. Bu oyun büyük bir mağduriyete yol açtı. Biz şahısların menfaati için Türkiye’nin kaosa sürüklenmesine karşıyız. Her şey halk için, halkın çıkarları için olmalı. Bu nedenle biz yeni bir parti kurduk ve bu doğrultuda çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

     

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli