AK Partili Ziver Özdemir: Dile gelmezse de barış herkesin talebidir

01-09-2021
Rûdaw
Etiketler Ziver Özdemir AK Parti 1 Eylül Dünya Barış Günü
A+ A-

Rûdaw - AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Rûdaw TV’ye, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yaptığı değerlendirmede, “Dile gelmezse de barış herkesin talebi, dileğidir” dedi.

Türkiye’de AK Parti döneminde Kürt sorununun çözümü için önemli adımlar atıldığını belirten Özdemir, savaşlar ve çatışmaların dünyaya huzur ve mutluluk getirmediğini kaydetti.

AK Parti Vekili Özdemir şunları söyledi:

“1 Eylül bütün dünyada Barış Günü olarak kabul ediliyor. Türkiye'de de böyle bir gün barış vesilesi ile kutlanıyor. Barış her zaman gereklidir, dünyada bütün halklar için barış gerekli. Savaşla kimse bugüne kadar sonuç almamıştır. Savaş hiç kimseye huzur getirmemiştir. Savaş, çatışma, silahlar dünyaya huzur ve mutluluk getirmiyor, getirmemiştir. Bana göre Türkiye’de barışın dillendirilmesi azalmadı. Barış ne kadar dile getirilirse insanların aklına o kadar savaş geliyor. Bu yüzden de barış sözlerle inşa edilemez. Önemli olan barışın fiilen inşa edilmesi ve uygulanmasıdır. Toplumda huzurun olması gerekiyor. Doğrudur Türkiye siyasetinde şu an şimdi barış kelimesi pek fazla kullanılmıyor ama ne kadar dile gelmese de bu barışın gerekli olmadığı anlamına gelmez. Dile gelmezse de barış herkesin talebi, dileğidir.”

“Barışı inşa etmek kolay değil”

Ziver Özdemir, “Türkiye'de Kürt sorunu haricinde başka barışla aşılması gereken sorunları sıralarsak neler söylersiniz?” sorusuna da şu cevabı verdi:

“Evet Türkiye’de sorunlar var. Türkiye öyle bir bölgedeki etrafında sürekli savaşlar, çatışmalar yaşanıyor. Böyle bir ortamda barışı inşa etmek de çok kolay değil. Kendi içinde barışı ne kadar çok uygulamak isterseniz de eğer etrafınız savaşlarla çevrili ise dışarıdaki çatışmalar, savaşlar içinize kadar fitne-fesat olarak gelebilir. Kürt sorunu ülkemizde uzun bir süre devam etti. AK Parti döneminde bu sorun bir çözüm süreci şeklinde ele alındı. Bunun için 2011'de bu yönde adımlar atıldı. Bu süreç devam etti. Hepimiz tanıklık ettik. Eğer kendi içinde bir sorunu çözmek istersen dış ülkeler, emperyal güçler kendi hesaplarına hayata geçirmeye çalışırlar.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli