Doğu Kürdistan ve İran'dan Van'a turist akını

01-09-2017
Rûdaw
Etiketler Van İran Doğu Kürdistan Turist akını
A+ A-

Haber Merkezi - Van, Doğu Kürdistan (İran Kürdistanı) ve İranlı turistlerin akınına uğrarken, kente 8 ayda 266 bin turistin geldiği belirtiliyor.

 

Gündüzleri alışveriş yapan geceleri eğlence mekanlarında alan turistler, Van Gölü'nde verdikleri tekne partileri, havuz ve sosyal tesislerdeki eğlenceleriyle de dikkat çekiyor.



 

Van merkeze 100 kilometre uzaklıkta bulunan Kapıköy Sınır Kapısı’ndan Van'a giriş yapan Doğu Kürdistan ve İranlı sayısı her geçen gün artıyor.

 

Turizmciler, 8 ayda 266 bin İranlı turistin Van'a geldiğini ve bu sayının Kurban Bayramı sonu itibariyle 350 bini aşmasını bekliyor.



 

Turistlere yönelik her geçen gün yeni mekanlar açılırken, en büyük ilgiyi ise Van Gölü kıyısındaki işletmeler çekiyor. Akşamları kapalı mekanlarda eğlenen turistler, gündüzleri ise soluğu Van Gölü'nde alıyor.

 

Van Gölü kıyısında geniş bir alan üzerine kurulan Van'ın ilk ve tek Aqua Parkı Divan Beach ise turistlerin en çok tercih ettiği mekan oldu.



 

Van'da tüm otellerin yüzde yüz dolulukla hizmet verdiğini söyleyen işletme sahipleri ise doğu Kürdistan ve İranlı turistlerin Van'a gösterdikleri ilgiden memnun olduklarını söyledi. 

 

İşletme sahipleri, İranlı turistlerin hem eğlendiğini hem de sıcak havada Van Gölü'nde serinlediklerini belirtti. 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli