Hozat Belediye Başkanı Geyik: Yangına müdahalede zorlanıyoruz

Dersim (Rûdaw) - Hozat Belediye Başkanı Seyfi Geyik, bölgedeki yangının “çatışma yüzünden” çıktığını, sivillerin can güvenliği nedeniyle bölgeye girişine izin verilmediğini söyledi.

Dersim'in Hozat ilçesine bağlı Amutka, Ormanyolu, Boydaş, Dereköy ve Çakmaklı bölgelerinde çıkan orman yangını dünden beri devam ediyor.

Hozat Belediyesi, Dersim Belediyesi ve DEDEF, yangının söndürülmesi için dün çağrıda bulunmuş, fakat bölgeye doğru hareket eden vatandaşlar Hozat girişinde durdurulup yangının olduğu bölgeye geçmelerine izin verilmemişti.

Konuyla ilgili olarak Rûdaw’a konuşan Hozat Belediye Başkanı Seyfi Geyik yangının halen devam ettiğini, arazinin engebeli yapısı yüzünden müdahale çalışmalarının aksadığını bildirdi.

Yangın söndürme ekiplerinin bölgede olduğunu aktaran Geyik, yangının çıkış sebebine ilişkin “Cuma günü bir araca taciz ateşinde bulunuluyor, sonra çatışma çıkıyor. Çatışma yüzünden yangının başladığı bilgisini edindik. Cumartesi günü ise rüzgarın şiddetli olmasıyla yangın ciddi bir şekilde yayıldı. Şu anda da araç gereçlerle yangın kontol altına alınmaya çalışılıyor ve birkaç noktada devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Geyik ayrıca yangının çıktığı bölgenin özel güvenlik bölgesi olduğunu, yetkililerin özel bölgede mayınların bulunduğunu, tehlikeli olduğunu ve yangına müdahale etmek isteyen vatandaşların güvenliğinin sağlanamayacağını söylediğini belirtti.

Bölgede, yangın söndürme çalışmalarına katılmak isteyen sivil vatandaşlara izin verilmediği bilgisini yineleyen Geyik, son olarak Dersim Belediyesi ve ilçe belediyelerinin yardımda bulunduğunu ancak şimdilik ciddi bir duman olduğunu ve bu yüzden yangına müdahale etmekte zorlandıklarını söyledi.