Koalisyon peşmerge için 35 maddelik paket hazırladı

Erbil (Rûdaw) - Uluslararası Koalisyon’un Peşmerge Güçleri’nin birleştirilmesi için 35 maddelik bir paket hazırladığı belirtildi.

 

Koalisyon Güçleri’nin eğittiği 31 peşmerge eğitim devrelerinin tamamlanmasının ardından düzenlenen törende diplomalarını aldı.

 

Peşmerge Bakanlığı Vekili Kerim Şengali törenin ardından yaptığı basın açıklamasında, “Peşmergenin reform programı bir stratejidir. Ancak reform programı kolay değil ve zaman isteyen bir şey. Peşmerge Güçleri’nin birleştirilmesi ve güçlendirilmesi için diğer ülkelerin tecrübelerinden yararlanıyoruz” dedi.

 

Şengali, 70 ve 80’inci Peşmerge Birliklerinin birleştirilmesi için pratik adımların atılması gerektiğini söyledi.

 

Uluslararası Koalisyon’un Peşmerge Güçleri’nin birleştirilmesi için 35 maddelik bir paket hazırladığını belirten Şengali, Peşmerge Bakanlığı’nın da hazırlanan pakete olumlu baktığını ifade etti.

 

Rûdaw’a konuşan İngiltere’nin Erbil Başkonsolosu Martin War ise, “Koşullar bize güvenliğe yönelik tehditlere karşı mücadele etmesi için Peşmerge Güçleri’nin birlik, profesyonel ve daha fazla silaha sahip olması gerektiğini gösteriyor. Peşmerge Güçleri’nin daha fazla sorumluluk alarak daha da organize olmalı.”

 

War, İngiltere’nin yanı sıra  ABD ve Almanya’nın da aynı amaçla Kürdistan Bölgesi ile çalıştığına inandığını belirtti.