KYB’ye bağlı 70'inci Tugay Komutanlığı: Yakalanan kişilerin bizimle alakası yok

01-07-2024
Rûdaw
Etiketler KYB Irak Yangın PKK
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) 70’inci Tugay Komutanlığı bugün Irak İçişleri Bakanlığı Sözcüsü ile Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığı Temsilcisinin düzenledikleri ortak basın toplantısında Kerkük, Erbil ve Duhok’ta pazar yerlerindeki yangınların PKK’liler tarafından çıkarıldığı ve yakalanan zanlıların aynı zamanda KYB ile bağlantılı olduğu iddiası üzerine açıklamada bulundu.

Açıklamada, bahsedilen zanlıların para karşılığında yangınları çıkardıklarını itiraf ettikleri belirtildi. 

Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığı Divanı Genel Müdürü Dr. Hemin Mirani PKK tarafından kundaklama yapmaları için görevlendirildiği belirtilen grup hakkında bilgi vermişti.

Miran, “Yakalanan ağın başında 70. Peşmerge Birliğinde görevli Huner Fahreddin Ahmed bulunmaktaydı. Diğeri Süleymaniye Terörle mücadele üst düzeyde görevli Muhammed Necat Hesen ve bir başka isimle PKK üyesi ile birlikte bu işleri yapmaları için PKK tarafından eğitildiler” demişti.

Bunun üzerine KYB'nin 70'inci Tugay Komutanlığı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Erbil, Duhok ve Kerkük'te yaşanan olaylarla güçlerimizin ve Kürdistan Bölgesi'ndeki diğer güçlerin hiçbir ilgisinin olmadığını kamuoyuna açıklamak istiyoruz.

Bağdat'ta düzenlenen basın toplantısında sadece Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığı temsilcisinin belirli amaçlarla ve suçlama olarak güçlerimizin adını ve Süleymaniye kentini belirtmesi endişe verici ve şaşırtıcıdır. Irak İçişleri Bakanlığı Sözcüsü, herhangi bir kuvvetin ismini vermeden bu bilgiye açıkça atıfta bulundu.

Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığı temsilcisi Bağdat'ta düzenlediği basın toplantısında şüphelilerin bir miktar para karşılığında bu işe kalkıştığını söyledi. Bu da söz konusu şahısların ne bizim ne de başka bir gücümüzün komutası ve şemsiyesi altında olmadığı, güçlerimizle de herhangi bir temaslarının olmadığı anlamına geliyor.

Irak güvenlik güçlerinin konuyu araştırmasını ve yangınların arkasında olan herkesin adalet önüne çıkarılıp cezalandırılacağını kamuoyuna açıklamasını bekliyoruz.”

KYB Sözcüsü Sadi Pira da konuya dair açıklama yaptı. Sözcü “KYB'yi Kürdistan Bölgesi'ndeki pazarları ateşe vermekle suçlamanın” seçim kampanyasının bir parçası olduğunu iddia etti. Sadi Pira açıklamanın partiler arasında süregelen siyasi çatışmanın bir parçası olduğunu kaydetti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli