Kurban Bayramı’nda Kürdistan Bölgesi’ne ziyaretçi akını

01-07-2023
Etiketler Kürdistan Bölgesi Kurban Bayramı Ziyaretçi Erbil Süleymaniye Duhok Halepçe
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi’ndeki turistik mekanları Kurban Bayramı’nın ilk 3 gününde 388 bini aşkın kişi ziyaret etti.

Kurban Bayramı’nın ilk üç gününde Erbil’i 158 bini aşkın yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Erbil’den sonra en çok ziyaret edilen vilayet olan Süleymaniye’yi 100 bin, Halepçe’yi 70 bin, Duhok’u ise en az 60 bin kişi ziyaret etti.

Erbil’i en az 158 bin kişi ziyaret etti

Erbil Valisi Omid Xoşnav arife günü yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı tatilinde, arife gününe dek en az 100 bin kişinin Erbil’i ziyaret ettiğini açıklamıştı.

Erbil Medya ve Turizm İlişkileri Müdürü Neriman Fazıl ise bugün Rûdaw’a yaptığı açıklamada, bayramın ilk 3 gününde Erbil’i en az 158 bin turistin ziyaret ettiğini açıkladı.

Ayrıntılı verileri Asayiş’ten aldıklarını kaydeden Fazıl, turistlerin sorunsuzca karşılandığını aktardı.

Süleymaniye’yi 100 bini aşkın kişi ziyaret etti

Süleymaniye Turizm Genel Müdürlüğü Turizm İşleri Müdürü Ako Ali, bayram tatili süresince Süleymaniye’ye 100 bin ziyaretçinin gelmesini öngördüklerini ancak Süleymaniye’ye şimdiye dek gelen turist sayısının 100 bini geçtiğini belirtti.

Halepçe’yi en 70 bin kişi ziyaret etti

Rûdaw’a yaptığı açıklamada, bayramın ilk 3 gününde Halepçe’yi en az 70 bin turistin ziyaret ettiğini ifade eden Halepçe Medya ve Turizm İlişkileri Müdürü Hewraman Celal, ziyaretçilerin Halepçe’ye gelmeye devam ettiğini ve ziyaretçi sayısının geçen bayrama oranla katbekat arttığını kaydetti.

Duhok’u ziyaret edenlerin sayısı 60 bini geçti

Rûdaw’a açıklamalarda bulunan Duhok Turizm Sözcüsü Rêwar Muhammed, “Bayramın ilk üç gününde Duhok vilayetini en az 60 bin kişi ziyaret etti. Konuklar iyi bir şekilde ve samimice karşılandı” ifadelerini kullandı.

Otellerdeki konaklama ücretlerini ve restoranlardaki yiyecek içecek fiyatlarını denetlediklerini vurgulayan Muhammed, belirlenen kuralların aksine hareket edenlerin yargılanacaklarını ifade etti.

Turizm Kurlunun verilerine göre, 2022’de Kürdistan Bölgesini 6 milyon turist ziyaret ederken bu yılın ilk 3 ayında Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret edenlerin sayısı ise 2 milyona ulaştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli