BAĞLAR - Belediye Başkan Yardımcısının maaşı 160 lira yapıldı

Diyarbakır (Rûdaw) - Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesi'nde, Belediye Başkan Yardımcılığı için Meclise sunulan AK Parti eski İl Başkanı Muhammed Dara Akar’ın maaşı 160 lira olarak belirlendi.

Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesi'ni 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 71 oy oranıyla kazanan HDP'li aday Zeyyat Ceylan'ın mazbatası YSK tarafından KHK'lı olduğu gerekçesiyle verilmemiş ve mazbata yüzde 25 oy alan AK Parti’li Hüseyin Beyoğlu'na verilmişti.

Başkan Hüseyin Beyoğlu tarafından Başkan Yardımcılığı için Meclis’e sunulan Muhammed Dara Akar’ın maaşının HDP grubunun oylarıyla günlük çay, simit ve yol üzerinden hesaplanarak 160 TL olması kararlaştırıldı.


Rûdaw’a konuşan Muhammed Dara Akar, “160 lira 30 dolardan daha az. Aylık çay ve simit parasına yetiyor. Garip bir karar. Yasal ve hukuki değil. Sembolik olarak AK Parti’nin ‘gönül belediyeciliği’ söylemini kullandığını belirtiyorlar. Eve sözümüzün sahibiyiz” dedi.

Akar, AK Parti olarak belediyeciliği gönül işi olarak yapıklarını ve maaşın önemli olmadığını ifade etti.

HDP grubu ise amaçlarının intikam almak olmadığını belirtiyor ancak tepkilerini de dile getiriyorlar. 

HDP’li Belediye Meclis Üyesi Zübeyde Zümrüt, “Sopa zoruyla belediye başkanı oldu. Yönetimi de kandince oluşturmak istiyor. Belediye başkan yardımcılarını belirleyeceklerse simit, çay ve otobüs yol masrafı 160 lira ediyor. Matematik hesaplamasına göre de bu kadar ediyor. Halka gönülden hizmet ediyorlarsa karşılığını almadan hizmet etsinler. Biz bunu yapıyoruz” diye konuştu. 

Bağlar Belediyesi Meclisi’nde 30 HDP’li, 7 AK Parti’li üye bulunuyor. Belediye Başkanı 3 yardımcı atama yetkisine sahip. Meclis çoğunluğu HDP’lilerde oluştuğu için AK Parti’li Başkan istediği kararları aldırmada zorluklarla karşılaşıyor.