BATMAN – TÜPRAŞ işçilerinin eylemi devam ediyor

01-07-2019
Rûdaw
Etiketler TÜPRAŞ Batman Sendika Mustafa Tekik
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Petrol-İş Sendikası Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Mustafa Mesut Tekik, 4 bin 300 işçinin TÜPRAŞ refinerilerilerinde sürdürdüğü “direnişin” devam ettiğini belirterek, “Sendika üyelerimizin haklarını sonuna kadar savunacağız. Onursuz şartları kabul etmiyoruz” dedi.   

 

TÜPRAŞ’ta Koç Holding’le yapılan toplu sözleşme görüşmelerinin tıkanması nedeniyle Batman, Aliağa, Kocaeli, ve Kırıkkale rafinerilerindeki 4 bin 300 işçinin 28 Haziran Cuma günü başlattığı “İçeri kapanma” eylemi devam ediyor.

 

Cuma günü 16:00 dan beri dört rafineride aynı anda işyerini terk etmeyen TÜPRAŞ işçileri, işverenin ”İnsan onuruna yakışır bir ücret vermesini ve 40 yıllık kazanılmış haklarına göz dikmemesini” talep ediyor.

 

Konuya ilişkin Rûdaw’a konuşan Petrol-İş Sendikası Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Mustafa Mesut Tekik, işçilerin grevlerine devam ettiğini ve sendika olarak eylemcileri desteklediklerini söyledi.

 

TÜPRAŞ işvereni ve Koç Holding yetkilileri ile dört rafineride 4 bin 300 üyesi olan Petrol-İş Sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde herhangi bir anlaşma sağlanamadığını belirten Tekik, “İşveren işçileri sömürmek ve haklarını gaspetmekte diretiyor, işçiler de bunu kabul etmiyor. Bu yüzden süreç tıkandı” dedi.

 

Tekik, TİS sürecinin Yüksek Hakem Kurulu’na (YHK) taşındığını belirterek, “Eğer YHK adil olmayan bir karar verirse işverenle çekişme sürer, adil karar verilirse eylem sonuçlanır” ifadelerini kullandı.

 

Sendika olarak üyelerinin yanında olacaklarını ve “direnişi” sürdüreceklerini vurgulayan Mustafa Mesut Tekik, “Sendika üyelerimizin haklarını sonuna kadar savunacağız. Onursuz şartları kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu.   

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli