İzol ailesinden 4 kişinin öldürülmesiyle ilgili davada yine karar çıkmadı

01-06-2022
Rûdaw
Etiketler Siverek İzol Silahlı kavga
A+ A-

Haber Merkezi - Urfa'nın Siverek ilçesinde, İzol ailesinden dört kişinin öldürülmesiyle ilgili bugün görülen dava, daha önce talep edilen Adlı Tıp raporlarının eksik olması nedeniyle 5 Ekim tarihine ertelendi. Davada tutuklu olarak yargılanan iki kişi ise tahliye edildi.

15 Haziran 2019’da  Urfa’nın  Siverek ilçesine bağlı Çeltik Köyü'nde, İzol ailesinden dört kişinin öldürülmesiyle ilgili davanın 11. Duruşması bugün görüldü. Davada yine karar çıkmadı.

Dava, daha önce talep edilen Adlı Tıp raporlarının eksik olması nedeniyle 5 Ekim tarihine ertelendi. Tutuklu olarak yargılanan Serhat Ferman İzol ve Mehmet Metin İzol için tahliye kararı verildi.

Ne olmuştu?

Urfa’nın Siverek ilçesinin Çeltik Mahallesinde arazi anlaşmazlığı yüzünden İzol aşireti mensupları arasında çıkan silahlı kavgada  4 kişi yaşamını yitirmiş, 10 kişi de yaralanmıştı. Kavgadan kaçanlarken otomobilin çarptığı 2 kişi de hayatını kaybetmişti.

Silahlı saldırıda Hakkı İzol ve eşi Zozan İzol ile amcalarının gelini Meral İzol ve oğlu Mustafa Serdar İzol öldürülmüştü. Olayda yaralanan üç kişiyi taşıyan araçların Karakoyun Köyü civarında çarptığı araçta bulunan Rıdvan Buluş ve Serdar Delen de aynı gün hayatını kaybetmişti

Saldırıyı AK Parti eski Milletvekili Zülfikar İzol’un kardeşleri ve yakınları düzenlemişti.

Saldırıya karıştıkları tespit edilen Cihan, Servet, Cemal, Bülent İzol kardeşler ile Mehmet Fatih İzol "kasten adam öldürmek" suçlamasıyla yargılanıyor. Ancak dört kişiyi bizzat öldürdüğü bilirkişi tarafından sabit bulunan Servet İzol ise hâlen firarî.

Kamuoyu bu saldırıdan, Dilan ve kardeşlerinin çektiği telefon görüntüleri sayesinde büyük bir hızla ve yaygın şekilde haberdar olmuştu. Üç farklı telefondan çekilen video görüntüleri ise cinayet davasının en önemli delili oldu.

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli