Liderlerden bayram mesajları: Uzlaşı, barış ve mutabakata ihtiyaç var

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Neçirvan Barzani açıklamasında Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği'ne (KYB) çağrıda bulundu ve halkın çıkarlarını gözeterek aralarındaki anlaşmazlıkları bir kenara koymalarını istedi.  

Neçirvan Barzani mesajında, Kürdistan Bölgesi ve Irak'taki durumun her zamankinden çok uzlaşı, barış, özeleştiri ve mutabakata ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı, Kürdistan Bölgesi'nde önde gelen siyasi partilere, “Ramazan bayramını bir fırsat olarak değerlendirip, halkın ve ülkenin en yüksek çıkarlarını esas almalarını ve aralarındaki çelişki ve anlaşmazlıkları bir kenara bırakmalarını istiyorum” diye seslendi.

Mesrur Barzani: Yüce Allah Kürdistan'ı korusun

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani de, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Kürdistan'daki tüm Müslümanların, kahraman Peşmergenin, güvenlik güçlerinin, şehit aileleri ve Enfal kurbanı yakınlarının Ramazan Bayramını tebrik ediyorum. Bayramınız mübarek olsun, yüce Allah Kürdistan'ı korusun” dedi.

Başbakan mesajında, "Bu bayramın Kürdistan halkına iyilik, mutluluk, refah; Irak ve bölgeye barış ve istikrar getirmesini temenni ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Mesud Barzani: Bu bayram acılara son versin

Başkan Mesud Barzani de Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayarak, bayramın hastalık ve ıstırabların son bulacağı, insanlığın barış ve huzuru bulacağı bir bayram olmasını diledi.

Başkan Barzani mesajında, Kürdistan Müslümanlarının bayramını kutlayarak, "Ramazan münasebetiyle Kürdistan, Irak ve tüm dünya Müslümanlarına en içten tebriklerimi sunuyorum. Şehit ailelerinin ve kahraman Peşmergenin Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum" dedi.

Herkese sağlık ve esenlik dileyen Başkan Barzani, "Bu mübarek gün vesilesiyle, Yüce Allah'ın tüm Müslümanların oruçlarını ve ibadetlerini kabul etmesini, bu bayramın hastalık ve ıstıraplara son vermesini, tüm insanlığa barış ve huzuru geri getirmesini temenni ediyorum. Herkese sağlık ve esenlikler diliyorum” ifadelerini kullandı.