KÜRDİSTAN – Parti başkanının ofisine baskın

01-05-2019
Roni Alasor
Etiketler Yeni Nesil Hareketi Şaswar Abdulwahit Süleymaniye
A+ A-

Süleymaniye (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi Genel Asayiş Müdürlüğü, haklarında yakalama kararı bulunan bazı şüphelilerin tutuklanması amacıyla Yeni Nesil Hareketi Başkanı Şaswar Abdulwahit’in Süleymaniye’deki ofisine baskın düzenlendiğini açıkladı.

 

Süleymaniye Asayiş Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bugün Yeni Nesil Hareketi Başkanı Şaswar Abdulwahit’in ofisine baskın düzenledi.

 

Konu hakkında Kürdistan Bölgesi Genel Asayiş Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Savcılıktan alınan arama emri ile haklarında örgütlü suça bulaştıkları için yakalama kararı bulunan bazı şüphelilerin tutuklanması için Yeni Nesil Hareketi liderinin ofisine yönelik operasyon düzenlenmiştir. Operasyon gerekli istihbari bilgi ve takip ardından savcılığın bizzat denetiminde gerçekleştirilmiş ve şüpheliler gözaltına alınmıştır” ifadelerine yer verildi.

 

Yeni Nesil Hareketi’nin Irak ve Kürdistan Parlamantosu vekilleri geçtiğimiz günlerde parti için sorunlardan dolayı ayrıldıklarını açıklamıştı. Vekillerden Şadi Nevzad, Kürdistan Parlamentosu’nda düzenlediği basın toplantısında partinin lideri Şaswar Abdulwahit’in kendisi ve vekil arkadaşlarını çıplak görüntülerini yayınlamakla tehdit ettiğini açıklamış, Abdulwahit hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtmişti.

 

Şaswar Abdulwahit ise kendisine ve partisine karşı komplo uygulandığını belirterek partisinden ayrılan vekilleri “paragöz” ve “hain” olmakla suçlamıştı.   

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli