Van - Duhok kardeşlik köprüsü

Van (Rûdaw) – Duhok Belediye Başkanı Ihsan Yahya Othman’ın daveti üzerine Kürdistan Bölgesi’ne giden Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Bekir Kaya, Duhok ile kardeş belediye olacaklarını söyledi. 

 

Van Büyükşehir Belediyesi’ne ait internet sitesinde yer alan habere göre, bugün Duhok Belediye Başkanı Ihsan Yahya Othman ile Bekir Kaya, bir saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.

 

Görüşmede, iki kent arasındaki ekonomik ve belediyecilik ilişkileri ele alındı.

 

Kaya, görüşmede, iki kent arasında ilişkilerin çok samimi olduğunu belirterek, bu ilişkiyi daha önemli bir noktaya taşımak istediklerini söyledi.

 

Özellikle iki kent arasında ticari ilişkilerin gelişmesinin iki kent açısından çok önemli olacağını aktaran Kaya, Duhoklu işadamlarını da Van’da bulunan işadamları ile ilişkilerinin gelişmesi için kente çağırdı.

 

Duhok ile kardeş belediye olacaklarını ifade eden Kaya, Belediye Başkanı Othaman’ı da Van’a davet etti. 

 

Duhok Belediye Başkanı Ihsan Yahya Othman da, iki kent arasında tarih boyunca çok güçlü bir bağ olduğunu belirterek, mutlaka Van’a geleceğini söyledi.

 

İki kent arasında bundan sonra da ilişkileri güçlendireceklerini belirten Othman, Duhok Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. 

 

Kaya ve Othman daha sonra Duhok Belediye Meclisi’ni ziyaret etti.

 

Belediyede yapılan görüşmelerin ardından Kaya, Duhok’ta yatırım yapan Vanlı işadamları ile görüşerek, yapılan yatırımlar hakkında bilgi aldı. 

 

Kaya’nın, Ezidiler için kutsal olan Laleş’i de gezdiği belirtildi.