Matbaa bulamayan Kürtçe gazete: Bizi yalnız bırakmayın

01-04-2018
Rûdaw
Diyarbakır
Diyarbakır
Etiketler Welat Gazete Matbaa
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) – Welat gazetesi imtiyaz sahibi Zeynel Abidin Bulut, Türkiye hükümetinin baskıları nedeniyle matbaa bulamadıklarını belirterek, “Kürt dilinin asimilasyondan kurtarılması için” uluslararası toplumun kendilerine sahip çıkması gerektiğini söyledi.

 

Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi ve Gün Matbaası'na kayyum atanmasıyla Türkiye'deki tek günlük Kürtçe yayımlanan Welat Gazetesi basılacak matbaa bulamadı.

 

Konu hakkında Rûdaw’a konuşan gazetenin editörlerinden Zeynel Abidin Bulut, “Gazetemizi basan matbaalara karşı sürekli baskı uygulanmış fakat ahlak ve vicdan sahibi matbaalar gazetemizi basmıştır. Fakat artık baskı ve zorlamalar o kadar büyümüş ki kimse bunu göze alamıyor” dedi.

 

Kürtçe gazetecilik geleneğini Musa Anter ve Gurbetelli Ersöz’den devraldıklarını ifade eden Bulut, “Onların öğrencileri olarak mücadelemize devam edeceğiz. Halkımız üzerinde uygulanan haksızlıkları kamuoyuna bildireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Zeynel Abidin Bulut, “Kağıt üzerinde yayım yapamazsak bile internet üzerinden gazetemizi yazmaya devam edeceğiz. Ulusal ve uluslararası toplumun bize sahip çıkmasını ve yalnız bırakmamasını bekliyoruz. Kürt dilinin kaybolmasına müsade etmesinler” diye konuştu.

 



Türkiye Gazeteciler Sendikası Diyarbakır Şubesi Başkanı Mahmut Oral ise, Welat gazetesine yönelik baskının Kürt dili ve Kürt gazeteciliğini hedef aldığını dile getirdi.

 

Devlet tarafından gazetenin matbaasına el konulduğunu, diğer matbaaların da gazeteyi yayımlamaya korktuğunu belirten Oral, Welat gazetesi üzerindeki baskıları kınadıklarını belirtti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli