Erbil’de 1 Şubat şehitleri anıldı

Erbil (Rûdaw) – Başkent Erbil’de, 1 Şubat 2004 yılında gerçekleştirilen intihar saldırılarında şehit düşen 103 kişi için bir anma töreni düzenlendi. Törene Başbakan Mesrur Barzani de katıldı.

1 Şubat 2004 tarihinde Erbil’i kana bulayan eş zamanlı intihar saldırılarında şehitler düşenler için bugün bir tören gerçekleştirildi.

Sami Abdurrahman Parkı’ndaki “1 Şubat Şehitleri Anıtı” önünde gerçekleşen törene, Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi Başkanlığı temsilcisi Dilşad Şahab’ın yanı sıra hükümet ve parti yetkilileri ile şehit aileleri katıldı.

Törende şehitlerin anısına saygı duruşunun ardından Kürdistan Demokat Partisi ve Kürdistan Yurtseverler Birliği adına Şehitler Anıtına ortak çelenk bırakıldı.

1 Şubat saldırısı

1 Şubat 2004’te, Kurban Bayramının ilk gününde, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) Erbil’deki parti merkez binalarına eş zamanlı intihar saldırıları düzenlendi.

Saldırganlar, geleneksel olarak parti merkez binalarında parti kadroları ile halkın bayramlaşma merasimini fırsat bilerek parti merkez binalarına girip saldırıyı gerçekleştirdi.

El Kaide üstlendiği saldırıda her iki partiden, aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu 103 kişi şehit oldu, 246 kişi de yaralandı.