Fransız Başkonsolos: Kültür ve sanatımızı Kürdistan’da tanıtacağız

Erbil (Rûdaw) – Başkent Erbil’de gösterilen “İki Mülteci” adlı tiyatro oyununu izleyen Fransa’nın Erbil Başkonsolosu Dominique Mas, Fransız sanat ve kültürünün Kürdistan’da daha çok tanıtılması amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi.

 

Bugün Erbil Güzel Sanatlar Fakultesi ve Fransız Koleji’nde “İki Mülteci” adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Oyun Rojava ve Suriye’den Avrupa ülkelerine göçeden mültecilerin çektiği zorlukları konu alıyor.

 

Senaryosy Polonyalı yazar Slaumir Mirozick tarafından hazırlanan “İki Mülteci” oyununda rol alan oyuncular Fransa’da ikamet eden Suriyeli sanatçılardan oluşuyor.

 

Tiyatroyu izleyen Fransa’nın Erbil Başkonsolosu Dominique Mas, oyunun Fransa’da yaşayan mültecilerin durumunu ele aldığını belirterek, “Bu oyunun burada sergilenmesi çok önemliydi. Biz özellikle 2014 yılından beri IŞİD savaşı vesilesiyle kültürel çalışmalarımıza ağırlık veremiyorduk. Ancak şimdi terörün ortadan kaldırılması ve Erbil-Bağdat ilişkilerinin güçlenmesiyle ikili ilişkilerin karşılıklı geliştirilmesi adına daha fazla imkan sahibi olduk” dedi.

 

Kürdistan Bölgesi’ndeki kültürül aktivitelerin devamlılığı için çalışacaklarını belirten Mass, “Geçen yıl konser düzenledik, bu yıl da olacak. Fotoğraf sergileri ve konferanslarımız olacak. Kültürümüzü tanıtmak adına aktivitelerimiz daha çok olacak” diye konuştu.