'Renc İle' programının ardından Kürdistan Bölgesi'nden ilk turist grubu Van'a gitti

01-01-2023
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Renc İle Van Kürdistan Bölgesi Turizm
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Süleymaniye Turizm Şirketleri ve Acenteleri Derneği Başkanı Ata Enver, Van’da gerçekleştirilen “Renc İle” programının ardından ilk turist kafilesinin Kürdistan Bölgesi’nden bu kente gönderildiğini söyledi.

Rûdaw’a konuşan Eta Enver, Rûdaw TV’de yayınlanan programın ardından ilk turist kafilesinin yeni yıl için Van'a gittiğini belirtti.

Enver, "Süleymaniye ve Erbil'den giden turistler şu anda Van’da. Oradaki birkaç firmayla kısa sürede Kürdistan Bölgesi'ne turist göndermeleri konusunda anlaştık" dedi.

Kürdistan Bölgesi'nden Van'a giden turistlerin masrafları hakkında konuşan Enver, "Vizesi olan her turistten 4 gecelik konaklama için kahvaltı ve yol masrafları dahil sadece 170 dolar alıyoruz" diye belirtti.

Rûdaw TV’nin tanınan siması Renc Sengawi’nin sunduğu “Legel Ranj” (Renc İle) programı 25 Aralık günü yayınlanmıştı. Program bu kez Van ve Mardin’de çeklildi.  Programda, Kürdistan Bölgesi’nden giden turistlerin neden bu kentleri daha az tercih ettiği ele alındı.

Renc ve ekibi, Van ve Mardin’de değişik yerleri ziyaret ederek vatandaşlardan, esnaf ve işverenlerden, ayrıca turizm sektöründe yer alan isimlerden görüş aldı.

Programın ana konukları olan Kürdistan Bölgesi Turizm Şirketleri Derneği Başkan Yardımcısı Ata Enver, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, Van Otelciler ve Turizmciler Derneği (VANOTED) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yüksel ve Doğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DOĞUSİFED) Başkanı Müslüm Erbay, bu konuda görüş ve önerilerini dile getirdi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli