ROJHILAT - Ciwanro’daki gösterilerde 10 kişi yaralandı

Erbil (Rûdaw) – Rojhılat’ın Ciwanro kentinde dün gece yarısına kadar süren gösterilerde en az 10 kişi yaralandı.

Kürdistan İnsan Hakları Ağı (KHRN), dün Ciwanro’da düzenlenen gösterilerde, İran polisi ve Devrim Muhafızları’nın göstericilere gerçek mermilerle ateş ettiğini ve açılan ateş sonucunda, 2’sinin durumu ağır olmak üzere 10 göstericinin yaralandığını belirtti.

Devrim Muhafızları ve özel polis birimleri, Ciwanro’da düzenlenen Jina Emini protestolarında öldürülen 7 kişinin “40’ıncı günü” nedeniyle mezarlığa gitmek isteyen halkı engelledi.

Mezarlığa gitmesi engellenen grup protesto gösterisi düzenledi. Öğlenden sonraki protestolarda, Burhan Elmasi adlı gösterici öldürüldü.

Elmasi’nin cenazesi büyük bir kitlenin katılımıyla defnedildi. Göstericiler, Ciwanro’daki bankalara girip bankaların eşyalarını dışarıya fırlattı.

Ayrıca Tahran, İsfahan, Sümeyrom, Gürgan ve Sine’de de gösteriler düzenlendi. Sine’deki göstericiler sokaklarda ateş yaktı.

Bir polis öldürüldü

İran güvenlik güçleri, İsfahan vilayetindeki Sümeyrom kentinde düzenlenen gösterilere müdahale etti. Göstericiler, kendilerine saldıran güvenlik güçlerine karşılık verdi.

İran basını, Sümeyrom’daki olaylarda bir polisin öldürüldüğünü aktardı.

İsfahan’da sokaklara dökülen göstericiler İran yönetimi aleyhinde sloganlar attı.

Meşhed’de de dün akşam bazı kamusal alanlarda gösteriler düzenlendi.