Gülistan Doku tam 2 yıldır kayıp

01-01-2022
Ali Haydar Gözlü
Etiketler Gülistan Doku Bedriye Doku Dersim
A+ A-

Dersim (Rûdaw) – Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'nun 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana kaybolmasının üzerinden 2 yıl geçti. Anne Bedriye Doku ve baba Halit Doku, Seyit Rıza Meydanı'nda kızlarının akıbetini sordu.

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku'dan 5 Ocak 2020 tarihinde haber alamayan ailesi, 6 Ocak'ta emniyete kayıp başvurusunda bulunmuştu.

Genç kızın arkadaşlarıyla görüşen ve cep telefonu sinyallerini izleyen ekipler çalışma başlatmıştı.

Baraj gölünde arama yapan ekiplerce 187 gün su altı ve üstünde sürdürülen çalışmalardan sonuç alınamamıştı. 18 Ağustos'ta son verilen arama çalışmaları, 15 Ekim'de yeniden başlatılmıştı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinesinde gerçekleşen çalışmalar kapsamında ekipler 17 kilometre uzunluğa ve yaklaşık 30 metre derinliğe sahip baraj gölünde arama yaptı.

Özellikle Sarı Saltuk Viyadüğü civarında aramalarını yoğunlaştıran ekipler, çalışmalar kapsamında üç su altı robotu ve bir taramalı sonar cihazı kullandı.

Baraj gölünde, kıyıya yakın alanlarda ve baraj kapaklarının bulunduğu bölümlerde su altı ve üstünde arama yapan ekipler çalışmalarını 23 Kasım 2020 tarihinde sonlandırdı.

“Katilin yakalanmasını istiyoruz”

Anne Bedriye Doku ise katilin yakalanmasını istediklerini belirterek, "Gülistan 2 yıldır yok. Sanki buhar olup uçtu. Yetkililerden talebimiz, o katil yakalasın, benim kızımın kemiklerini bize verilsin. Ben bunu istiyorum. Rica ediyorum. Onların da evladı var" dedi.

Dersim'de adalet arıyorlar

Gülistan Doku'nun annesi Bedriye Doku ve babası Halit Doku, Seyit Rıza Meydanı'nda kızlarının akıbetini sordu.

Baba Halit Doku, "Kızımız kaybolmadı, kaybettiler. Tam 2 yıl oldu. 2 yıldır Gülistan nerede? Elektrik süpürgesi kırıldı diye bize dava açtılar. Ama Gülistan'ı bulamadılar. Gülistan'ın elektrik süpürgesi kadar değeri yok mu? Bize kızımızın kemiklerini versinler" diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli