İngiliz Danışman: Kürtlerle uzun süredir devam eden bir ilişkimiz var

15-09-2021
Ala Şali
Ala Şali
İngiltere Savunma Bakanlığı Ortadoğu Danışmanı Mareşal Martin (Sammy) Sampson, Rûdaw muhabiri Ala Şali’nin sorularını yanıtladı
İngiltere Savunma Bakanlığı Ortadoğu Danışmanı Mareşal Martin (Sammy) Sampson, Rûdaw muhabiri Ala Şali’nin sorularını yanıtladı
Etiketler Martin (Sammy) Sampson İngiltere Kürdistan Bölgesi
A+ A-

İngiltere Savunma Bakanlığı Ortadoğu Danışmanı Mareşal Martin (Sammy) Sampson, Savunma Bakanı Ben Wallace ile Başkan Neçirvan Barzani görüşmesini “özel, sıcak ve olumlu” olarak nitelendirdi.

 “Kürtlerle uzun süredir devam eden bir ilişkimiz var” diyen Mareşal Sampson, Neçirvan Barzani’nin coşkulu bir lider olduğunu ve müttefikleri ile doğru işler yapmak için çabaladığını söyledi.

Mareşal Martin (Sammy) Sampson, Rûdaw muhabiri Ala Şali’nin sorularını yanıtladı.

Rûdaw: Neçirvan Barzani ile Ben Wallace'ın görüşmesi nasıl geçti?

Martin (Sammy) Sampson: Özel bir toplantıydı. Kürt dostlarımızla uzun süredir devam eden bir ilişkimiz var. Olumlu ve sıcak geçen bir toplantıydı.

Rûdaw: Hangi konulardan bahsettiniz, en önemli konu hangisiydi?

Martin (Sammy) Sampson: Toplantının bir bölümü tarihsel geçmişimizle ilgiliydi. Geçmişte nasıl destek sağladığımızı ve Kürdistan Bölgesi ve Irak'ın ihtiyaç duyduğu şekilde bu desteği nasıl devam ettirebileceğimizi ele aldık. Onlarla işbirliği yapmak istiyoruz.

Rûdaw: Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’yi nasıl buldunuz? Toplantıda kendisine dair değerlendirmeniz ne oldu?

Martin (Sammy) Sampson: Ülkesi için coşkulu, halkı için coşkulu ve müttefikleriyle birlikte doğru olanı yapmak istiyor. Biz de aynı heyecana sahibiz. Unutmayın, Başbakanımız John Major, 20 yılı aşkın bir süre önce Kürdistan Bölgesi'ni ve genel olarak Irak'ı koruma konusunda kararlıydı.

Rûdaw: IŞİD’e karşı mücadele konusunda neler söylendi?

Martin (Sammy) Sampson: Evet, elbette IŞİD’e karşı savaştan, ayrıca Irak ve Kürdistan Bölgesi halkının daha iyi bir geleceğe sahip olması için gerekli olan kurumların inşasından bahsettik.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli