Mele Ali: Trump'ın içine cin kaçmış

08-03-2017
Rûdaw
Etiketler Kürdistan Erbil KYB Goran Celal Talabani Newşirwan Mustafa ABD Donald Trump Mele Ali Kelek
A+ A-

Erbil'in Kelek kasabasında yaşayan ve kanser dahil birçok hastalığı kendine özel yöntemle tedavi ettiğini iddia eden Mele Ali Kelek, ABD Başkanı Donald Trump'ın içinde cin kaçtığını öne sürdü.

 

Mele Ali Kelek’i, “Muhammed Resullula Hastanesi” adını verdiği mekanında her gün yüzlerce kişi ziyaret ediyor.

 

Kelek, birçok üst düzey yetkilinin tedavi amaçlı kendisini ziyaret ettiğini ifade ederek, “Onları sopayla döverek tedavi ediyorum” ifadesini kullandı.

 

Eski Irak Cumhurbaşkanı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreteri Celal Talabani ve Değişim Hareketi (Goran) lideri Newşirwan Mustafa'yı tedavi edebileceğini öne süren Mele Ali Kelek, “Ben kimsenin yanına gitmem onlar bana gelmeli. 5 ay içinde Talabani'yi tedavi edebilirim. Onu tekrar konuşturabilirim. Newşirwan Mustafa ise çok ağır bir hastalığa yakalanmış” dedi.

 

Irak semalarında çok sayıda cinin gezdiğini söyleyen Mele Ali, “Şeytan Irak ile Suriye arasında cirit atıyor” dedi.

 

Şikayetlerden dolayı birçok kez hasta kabul ettiği mekanı kapatılan Kelek, yine de işini sürdürüyor.

 

Mele Ali Kelek Rûdaw'ın sorularını yanıtladı:

 

Daha önce eski Irak Cumhurbaşkanı ve KYB Genel Sekreteri Celal Talabani'yi tedavi edebileceğinizi söylemiştiniz. Bu sözünüz halen geçerli mi?

 

Ben sözlerime bağlıyım. Bu konuda KYB iki cepheye ayrıldı. Bazıları tedavi etmemi isterken bazıları karşı çıktı. Bazıları benim Talabani'yi ziyaret etmemi istedi. Ben hiç kimsenin yanına gitmem, hasta bana gelmeli. Talabani'nin iyileştiğini söylüyorlar bu doğru değil. Pek konuşamıyor, hafızası çok zayıflamış. Çünkü hem kalp krizi hem de beyin kanaması geçirdi. Mam Celal çok büyük hizmetler yaptı, bunun karşılığında ona bir iyilik yapmak istiyorum. Sadece 5 ay benim önerdiği tedaviye devam ederse yeniden konuşacak ve ayağa kalkabilecek.

 

Çok sayıda üst düzey yetkilinin tedavi için sizi ziyaret ettiği ifade ediliyor. Bu doğru mu?

 

Bazı üst düzey yetkililer geldi. Kanser başta olmak üzere bazı hastalıkları tedavi ettim. Ancak isim vermek istemiyorum. Eski Irak Başbakanı Nuri Maliki'ye yakın üst düzey yetkililer de geldi. Onları da tedavi ettim.

 

Goran lideri Newşirwan Mustafa'nın hasta olduğu medyaya yansıdı. Onun hastalığı nedir? Tedavi edebilecek misiniz?

 

Evet o ağır bir hastalığa yakalanmış. Sigara onu olumsuz etkilemiş. Henüz tedavisi için bir talep almadım. Ancak bana gelirse Allah'ın izniyle onu da tedavi ederim. Benim için bir belediye işçisi ile devlet başkanı aynı.

 

Dünya ABD Başkanı Donald Trump'ın yaptıkları karşısında şaşkın. Ne dersiniz?

 

Trump'ın içine cin kaçmış. Onun normale dönmesi için ayağının altından vurulması lazım. O bozulmuş, sınırlarını aştı. O bir hasta, tedaviye ihtiyacı var. Eğer tedavi edilmeden bu haliyle devam ederse başkanlığını tamamlayamaz ya delirir ya da öldürürler. Trump herkese saldıran bir mahluk haline gelmiş.

 

Sizi sağlık bakanı yaparlarsa sektörde neler değiştireceksiniz?

 

Ben siyasetçi değilim. Ama Allah'ın izniyle bütün Kürdistan'da Resullullah'ın hastanesini açacağım. Kanser hastalıklarını çok aza indireceğim. Kendini yakma kalmayacak. Çünkü içine cin girenlere ilaç veriyorlar bu da çözüm değil. Irak'ta 5  bin kişi kendini yakmış. 3 bin kişinin kendisini yakmasını önledik.

 

Eğer hükümet Erbil, Süleymaniye ve Duhok'ta birer hastane ile 150 personelinin yanı sıra 10 milyon dolarlık ilaç tahsis ederse, hastaların tedavisinin yanı sıra 10 ayda devlet hazinesine 10 milyon dolarlık tasarruf sağlayacağım. Böylece yarım maaş sorunu da çözülmüş olacak.

 

Neden Irak'ta psikolojik hastalıklar çoğaldı?

 

Çok haykırdım ama kimse dinlemiyor. Çok sayıda cin Irak'ın semalarına geldi. Şeytan kendisi bile Irak'a geldi, o Irak ile Suriye arasında cirit atıyor. Bütün bu bilgileri cinlerden öğrendim. Cinler Irak ve Suriye'nin tamamını işgal etmiş durumda. Bu şekilde devam ederse durum çok daha kötü olacak.

 

İki yıl önce Süleymaniye semalarına çok sayıda cinin geldiğini söylemiştiniz. Halen duruyorlar mı?

 

İlerde bir görüntü yayımlayarak, hastaların içine kaçan cinlerin ağzından bunu açıklayacağım. Henüz geç değil birlik olursak cinler hiçbir şey yapamaz. Ancak onlar halen mevcutlar ve tehlikeliler.  İntihar vakaları ciddi oranda artmış durumda. Ancak bunlar basından saklanıyor.

 

Geçen yıl IŞİD'le görüşeceğinizi söylemiştiniz. Neden gitmediniz?

 

İzin vermediler. IŞİD, esirler için benimle görüşmeye hazırdı. Ancak o dönemde Peşmerge Bakanlığı'nın sözcüsü olan Cebbar Yaver hakkımda şikayetçi oldu. Musul'a gitmemek için taahhüt verdim. Eğer izin verselerdi kendi arabamla Musul'a gider IŞİD'in esir aldığı peşmergeleri geri getirirdim. Çünkü IŞİD esir takasını kabul etmişti. Daha sonra bu konuda çaba sarfetmeye devam ettim. IŞİD'den peşmergeleri şehit etmemelerini talep ettim, onlar da kabul etti. Bana ulaşan bilgilere göre halen hayattalar.

 

Bağdat'taki Kürt parlamenterlerin çalışmaları beklentilerin altında. Onlara büyü mü yapılmış?

 

Her şey muhtemeldir. Şiiler büyü yapma konusunda uzmanlar. Ancak bunun temel sebep olduğunu söyleyemeyiz. Çünkü Kürtleri temsil edenlerin büyük bir bölümü para için vatanlarını bir kenara bırakmışlar. Tek ses olamıyorlar, ihanet ediyorlar. Eğer birlik olsalar eminim devlet olacağız.

 

Kürdistan Parlamentosu'nun çalışmaları 2015'te durdu. Bu konuda cinlerin etkili olduğunu mu düşünüyorsunuz?

 

Kızgın olanların içine cin kaçar. Söz konusu yetkiliierin yüzde 80'inin içine de cin kaçmış durumda. Çünkü sürekli kızgınlar koltuk ve para için kavga ediyorlar. Onlardan bazıları beni ziyaret ediyor. Sopayla onları dövüyorum (önünde yarım metre uzunluğunda bir sopa vardı). Bana gelen çok sayıda Iraklı Kürt bakanı dövdüm. Yetkililerin büyük bir bölümü psikolojik sorun yaşıyor. Bu yüzden de anlaşamıyorlar. Para, makam ve kadın aşkı içinde baskın olan hastadır. Onları dövmem lazım.

 

Komünist düşüncede olanlar da sizi ziyaret ediyor mu?

 

Evet çok geliyorlar. Artık onlar da Mele Ali'nin arkasında tanrısal bir gücün olduğunu anlamışlar. 20 yıllık evli olan Kürdistan Komünist Partisi'nin bir politbüro üyesi bana geldi. Çocukları yoktu. İki ay aldığı tedavi sonucu eşi hamile kaldı. Bir oğulları dünyaya geldi ismini Ali koydular. Komünist üst düzey yetkili şimdi namaz kılıyor ve oruç tutuyor.

 

Elimde görüntüler var. Aslında ilk başta görüntüye almak istemiyordum ancak bana karşı yürütülen çabalardan sonra görüntüye almaya karar verdim.

 

Sanata ilgi duyduğunuzu ifade etmişsiniz. Oyuncu olmak ister misiniz?

 

Hayır, oyuncu olmak istemiyorum. Ünlü bir Rus televizyonu, benimle ilgili belgesel hazırlamak için ciddi para teklif etti. Ben teklifi henüz kabul etmedim. Para istemiyorum ancak manevi şartlarım var. 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli