Hollywood filmleriyle yarışan Halepçe filmine ödül

Londra (Rûdaw) - Londra Ulusal Film Festivali’nde Halepçe Soykırımı’nı anlatan 16/03 filmi, en iyi senarist ödülüne layık görüldü.

 

İngiltere Ulusal Ödülü için Hollywood ve diğer Avrupa ülkelerinde hazırlanan 27 filmin yarıştığı ve 2 milyondan fazla kişinin oy kullandığı yarışmada 16/03 filmi "en iyi senarist" ödülünü aldı.


Film yönetmeni Dani Darin, "Önemli olan insanların Halepçe olayını öğrenmesidir. 16/03 filmine oy veren herkese teşekkür ediyorum. Kürdistan'ın dört parçasındaki halk Halepçe kentine saygı göstererek oy kullanmış" dedi.

 

Halepçe filmi senarist ve aktörü Tony Dell, "Öyle inanıyorum ki bu film iyi bir mesaj verdi. Özellikle çok sorunlu günlerden geçtiğimiz, büyük trajedilerin yaşandığı, halkın soykırıma uğratıldığı bu dönemde" ifadelerini kullandı.

 

Film oyuncularından Eric Keytnam, "Mutlaka çekilmesi gerektiğini düşündüğüm filmlerden biriydi. Çünkü gerçek bir hikaye. Halepçe'de yaşanan trajik bir kimyasal saldırıydı" diye konuştu.

 

Polisiye ve aksiyon türündeki 16/03 filmi, yaklaşık 2 saat sürüyor. Çekimleri Kürdistan Bölgesi ve İngiltere’de yapıldı. Aktörlerin yüzde 80’i İngilizlerden yüzde 20’si de Kürtlerden oluşuyor.