Ünlü manken: Erbil’de benden istedikleri karşısında şok oldum

28-11-2018
Darbaz Younis
Etiketler Miryam Klink Lübnan Model Erbil
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Giydiği elbiseler yüzünden ülkesinde manşetlerden düşmeyen Lübnanlı ünlü manken ve şarkıcı Miryam Klink, geçtiğimiz günlerde özel bir programa katılmak için başkent Erbil’e geldi.


1970 yılında Lübnanlı bir baba ve Sırp bir anneden dünyaya gelen Miryam Klink, 15 yaşından beri modellik yapıyor. 2012’de seslendirdiği şarkı ile müzik dünyasına hızlı bir giriş yapan ve ayrıca çeşitli filmlerde rol alan Klink Rûdaw’ın srularını yanıtladı.

 

Kürdistan’da herkes sizi tanımıyor olabilir. Kendinizi tanıtabilir misiniz?

 

Evet Lübnan’da doğdum. Lübnanlı bir baba ve Sırp bir annenin çocuğuyum. İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Arapça ve Sırpça olmak üzere beş dil biliyorum. Biyoloji bölümü mezunuyum. Aslında veterniner olmak istiyordum ama babam buna karşı çıktı. 15 yaşından beri mankenlik yapıyorum ve birçok ünlü modelistle çalıştım.


12074747_10153637506244935_5754905502942746374_n.jpg

 

Modellik tecrübeniz var ama daha sonra şarı da söylediniz. Nasıl oldu bu?

 

Profesyonel olarak mankenlik yaptım, Ortadoğu’nun “Süper Modeli” olarak seçildim. Avrupa ve Amerika’da defilelere katıldım. Ünlü Arap modelistler Zuheyr Murad, Ali Sabi gibi büyük isimlerle çalıştım. Yani sıradan bir model değildim. Daha sonra şarkı söyleme fırsatım oldu. Neden olmasın! dedim.

 

Sürekli hayranlarınız, “Miryam Klink dikkat çekmek için dekolte giyiyor” diyorlar. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

 

Ben kendimi ve fiziğimi çok beğeniyorum. Ben modelliğe ve kendi beden ölçülerini gösterişe alışmış biriyiğm. Bu dikkat çekmek için yaptığım birşey değil. Çünkü ben bir Süper Model’im. Bu çocukluğumdan beri bende olan bir özellik. Bence giydiğim herbir kıyafetin ayrı bir tadı var. Ben yarı Avrupalıyım. İnan ki bu kıyafetleri giymek bana çok normal geliyor ve çıplaklıkla bir alakası yok. Lübnan da bu konuda çok açık bir ülke. Düşünce sınırı kısıtlı olan ülkelerde benim sınırlarımı aştığımı düşünenler var. Ben kendimi rahat hissediyorum, kim ne derse desin, bu sözlere de alıştım zaten.


14708335_10154621167909935_3700815509942079508_n.jpg

 

Seslendirdiğiniz ilk şarkı, yani “Enter” bir kedi üzerine söylenmiş. Bu şarkının hikayesi nedir?

 

Enter benim kedimin adı. Hergün onunla resim çekip ona bir şiir yazıyordum. Daha sonra bu sözleri şarkı yapıp canlı yayında okudum. Çok olumlu tepki aldı. Bu şekilde şarkıcı oldum. Bu da benim ve kedimin gerçek hikayesi işte. Bu şarkıyı okuduğumda çok kişi delirdi, “nasıl bir kedi üzerine şarkı söyler?” dediler.

 

Son olarak “Gol” adlı şarkınız Lübnan ve bazı ülkelerde yasaklandı. Nedeni neydi?

 

Evet “Gol” adlı şarkım yasaklandı. Şarkı futbolla ilgiliydi. Fakat ben futbolu farklı bir şekilde anlatmak istedim. Yatak odasında çektiğim sahnaler yüzünden yasaklandı. Klipte bir çocuğun yer alması nedeniyle diğer ülkeler de yasakladılar. Fakat bence içinde hiçbir hata yoktu. Klip Youtube’da çok izlendi. Lübnan’da yasaklandı ama Mısır’daki televizyonlarda çıktı. Ben buna şaşırdım. Biliyorsunuz Lübnan bu konuda Mısır’dan daha tutucu değil. Dolayısıyla ben şahsıma yönelik bir karar olarak görüyorum.


myriam-001.jpg

 

Geçtiğimiz günlerde Erbil’e geldiniz. Bu sizin Kürdistan’a ilk ziyaretiniz miydi?

 

Evet, ilk gelişimdi.

 

Ziyaretinizin amacı neydi?

 

Bir eğlence için gelmiştim. Erbil’de bir eğlence düzenleme konusunda anlaştık. Bu benim için iyi bir fırsattı. Gelmeden beni korkuttular, “Orada IŞİD var, seni öldürürler” diyenler oldu. Ama Erbil’e geldiğimde gördüklerim karşısında şok oldum. Çok iyi ve medeni bir halkı var. Ençok da şok olduğum şey, Erbil’deki eğlencede giydiğim kıyafetler için, “Bunlar dekolte değil, daha dekolte ve şeffaf giyin” demeleriydi. Gerçekten hayret kaldım. Çünkü Lübnan’da sürekli giyisilerim dekolde diye eleştiriliyor. Ama Erbil’de normal karşıladılar hatta daha dekolte giyinmemi istediler.

 

Sürekli estetik doktorlarıyla resimleriniz dolaşıyor. Bu doktorlar için bir reklam mı yoksa hep estetik mi yapıyorsunuz?

 

Ben de botoks yaptım ama bazı resimler reklam amaçlı. Buna karşılık para alıyorum. Kendi özel estetik doktorum da var. Ama ona reklam yapmıyorum.


1934544_10153848085369935_3601304662910697088_n.jpg

 

İran bayrağıyla çekilen bir resminin çok tartışıldı. Nasıl oldu bu?

 

Şöyle oldu. Bir oteldeydim, bir ülkenin bayrağı vardı ve bayrağın önünde o ülkenin insanları vardı. Ben den bayrak önünde resim çekmemi istediler ben de kırmadım. Ben İranlıları seviyorum. Bu resim yayıldıktan sonra bir çok mesaj aldım ama benim farklı bir niyetim yoktu. Sadece İran halkına duyduğum sevgiyi yansıttım.

 

Gelecek için projeleriniz nelerdir?

 

Başka şarkı ve klipler çekmek istiyorum. Yine filmlerde rol almak istiyorum. Sinemayı seviyorum, kameraların karşısına çıkmayı ve rol almayı seviyorum. Yeni yılda bir dizide rola alacağım.

 

 13239173_10154154032164935_4151887716869372031_n.jpg

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli