Başkentte Kürdistan Moda Haftası

Erbil (Rûdaw) - Rûdaw Medya sponsorluğunda bu yılın Ağustos ayının sonunda Kürdistan Bölgesi ve Irak’ta ilk kez “1. Kürdistan Moda Haftası” (Kurdistan Fashion Week) düzenlenecek.

 

Rûdaw’a konuşan Kürdistan Moda Haftası Halkla İlişkiler Sorumlusu Perya Purmuzeferi,“1.Kürdistan Moda Haftası’nın düzenlenmesine yönelik hazırlıkların büyük kısmı tamamlandı. Projemiz bu yılın Ağustos ayının sonunda yapılacak. Kürdistan ve Irak’ta ilk kez yapılan bir organizasyon” dedi.

 

 

 

6 binden fazla kişinin organizasyona katılmak için başvurduğunu belirten Perya Purmuzeferi, “Söz konusu katılımcılar projede manken, modacı ve gönüllü olarak başvuranlardır. Mevcut durumda 30 Kürt modacı organizsyan için tasarım çalışmalarını sürdürüyor” diye konuştu.

 

Başvuranların çoğunun Kürt olduğunu söyleyen Purmuzeferi, konuşmasına şunları ekledi:

 

 

 

“4 parça Kürdistan ve Avrupa’dan çok sayıda Kürt organizasyonda hazır bulunacak. Bununla birlikte dünyanın farklı ülkelerinden de mankenler yine bu organizasyonumuzda yer alacak.

 

Moda haftasında, salaş, resmi ve yerel olmak üzere farklı tasarımlarla birçok model defilede yerine alacak. Defileler uluslararası kriterlere uygun olarak yapılacak. Kürdistan Moda Haftası 3 gün sürecek.

 

Organizasyonumuz sayesinde Kürdistan’ın güzelliklerini dünyaya tanıtmış olacağız. 3 günlük moda haftasıyla gerek turizm, gerekse ticaret alanında da hareketlilik olacaktır.”

 

 

 

1. Kürdistan Moda Haftası, Rûdaw Medya Grubu ve Kürdistan Bölgesi Turizm Bakanlığı’nın sponsorluğunda düzenleniyor.

 

 3 günlük moda haftasını Rûdaw Medya Grubu yakından takip ederek, izleyicileriyle buluşturacak.