Moskova Moda Haftası'nın kapanışını Ezidi Kürt tasarımcı yaptı

Moskova (Rûdaw) - Rusya'da düzenlenen Moskova Moda Haftası, Ezidi Kürt tasarımcı Cemal Mahmudov'un (Djemal Makhmudov) kadın özgürlüğüne adadığı kreasyonu ile son buldu.

 

2019 İlkbahar, yaz kreasyonlarının tanıtıldığı Moskova Moda Haftası'na dünyanın en ünlü tasarımcıları yer aldı. Defilelerde renkli kıyafetlerin yanı sıra iddialı kıyafetler de dikkat çekti.

 

Moda haftasına her tasarımcı özgün tasarımlarıyla katılsa da, bu yılki defilede doğallık ve yaratıcılık teması ön plandaydı.

 

Dünya çapında ünlü olan Ezidi modacı Cemal Mahmudov yedinci defa Moskova Moda Haftası'na tasarımlarıyla katıldı.

 

"Güneşi sembol olarak seçtim"

 

 

Rûdaw'a konuşan Mahmudov, "Güneşi sembol olarak seçtim. Koleksiyonumun öne çıkan kahramanı Japon güneş tanrıçası Amaterasu'dur. O, kadın esaretinin sembolüdür. Kullandığım logo kadını temsil ediyor. Burada iki gösteri düzenliyorum. Birincisinde kadın karanlık bir mağarada esir alınmış. İkinci bölümünde kadın kendini özgürleştiriyor, kendini tanıyor ve vücudunu seviyor. Kendini güzel, çoşkulu renklerle süslüyor" dedi.

 

Ünlü moda tasarımcısı Julia Asutina ise, “Çocukların akşam kıyafetleri her zaman sergileniyor. Çünkü çocuklar için bu çok aktüel, özellikle kızlar için. Kızlar prensesler gibi görünmeli ve kadınsı bir şekilde eğitilmelidir. Bu yüzden tasarımcılar kızların gece kıyafetlerine önem veriyor” ifadelerini kullandı.

 

Modacı Jasmine Blue, "Kıyafetlerim iki gruptan oluşuyor. Gelin gibi görünmek isteyen küçük kızlar ve artık gelin gibi görünmek istemeyen, bir yetişkin gibi gözükmeyi ve ultra-modayı tercih eden genç kızlar içindir" şeklinde konuştu.

 

Moskova Moda Haftası (Moskow Fashion Week) 25 yıldır düzenleniyor.