Roboski’ye bir ağıt da şair Mehmet Güler’den geldi

27-12-2020
Mehmet Güler
Mehmet Güler
Etiketler Mehmet Güler Rpboski Katliamı Şiir Şırnak Uludere
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Şair Mehmet Güler, Roboski Katliamı’nın 9’uncu yılında katliamda hayatını kaybedenlerin anısına şiir klibi hazırladı.

Şırnak’ın Uludere ilçesinde 28 Aralık 2011’de, F-16 ve insansız hava araçlarının sınır bölgesinde gerçekleştirdiği bombardımanda 19’u çocuk 34 kişi hayatını kaybetti.

Tarihe, Roboski Katliamı diye geçen ve Kürtlerin yüreğine hala taze bir yara olarak duran katliam hakkında her yıl şarkılar ve şiirler yazılarak Roboski’nin acısı tazeleniyor.

Bu yıl da şair-yazar Mehmet Güler, katliamda hayatını kaybedenlerin anısına yazdığı şiiri kendi sesi ile  klip halinde hazırladı.

Rûdaw’a konuşan Güler, “Yazdığım şiir Roboski’de yaşanan acıyı anlatıyor. 2011’de Van’da deprem olmuş ve şehri terk etmiştik. Tam da depremin acıları yüreğimizde taze iken Roboski’nin acısı da eklendi. 34 Kürt bireyi katledilmişti. Şiirim de o acılı günleri anlatıyor” dedi.

Roboski’nin son derece trajik ve acı bir olay olduğunu belirten Güler, “Her yerde Kürtler katlediliyor. Fakat daha da acısı Kürtlerin toplu olarak katledilmesidir” diye konuştu.

Mehmet Güler kimdir

1971 yılında Van’da doğan Mehmet Güler, ilk ve orta öğrenimini bu şehirde tamamladı.

Daha sonra Ankara Üniversitesi’nde Tarih ve Edebiyat bölümünü okuyan Güler, siyasi faaliyetleri nedeniyle tutuklandı, 10 yıl cezaevinde kaldı.

Yazarın şu ana kadar basılmış iki roman ile iki şiir kitabının yanı sıra, Kürt sorunu üzerine derlediği bir analiz eseri bulunuyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli