HDP: Şivan Perwer'in görüşleri kendisini bağlar

27-04-2020
Rûdaw
Etiketler Şivan Perwer HDP Ezidiler
A+ A-

Haber Merkezi – HDP, sanatçı Şivan Perwer’in Ezidi toplumuna ilişkin açıklamalarının kendisini bağladığını, parti olarak insanların görüş ve düşüncelerini açıklama hakkını savunduklarını açıkladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Halklar ve İnançlar Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tülay Hatimoğlulları, ünlü sanatçı Şivan Perwer’in HDP İstanbul İl Örgütü ile Mezopotamya Kültür Merkezi’nin (MKM) dün ortaklaşa gerçekleştirdiği “Dengê Hunerê” (Sanatın Sesi) programında sarfettiği sözlere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Perwer’in programda, sanattan siyasete, Kürt tarihinden müziğe kadar pek çok konuda görüşlerini paylaştığını belirten Hatimoğlulları, şunları kaydetti:

“Perwer’in özellikle Êzidîlere yönelik bazı değerlendirmeleri, Êzidî toplumunda rahatsızlığa neden olmuştur. Bu konudaki görüşleri paylaşmadığımız gibi, toplumun herhangi bir kesimini inciten söylemleri şahsi düşüncesidir ve bu düşüncelere katılmadığımızı belirtmek isteriz. HDP olarak insanların görüş ve düşüncelerini açıklama hakkını savunuyoruz. Ancak aynı oranda, bu görüşlerin ve eleştirilerin hakarete varacak düzeye ulaşmaması gerektiğine inanıyoruz.”

Hatimoğlulları açıklamasının sonunda, bir kez daha Şivan Perwer’in programda ifade ettiği görüşlerin kendisini bağladığını ve özellikle Ezidi toplumuna ilişkin görüşlerini paylaşmadıklarını vurguladı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli