CANNES – Kürt filmleri yarışmayacak

Erbil (Rûdaw) – Fransa’da düzenlenecek olan 69'uncu Cannes Film Festivali’nde 5 Kürt filmi gösterilecek ancak filmler yarışmaya katılmayacak.

 

Rûdaw’a konuşan Süleymaniye Sinema Evi Yöneticisi Zana Heme, “Bu yıl festivalde önceki yıllara oranla daha fazla Kürt filmi katıldı. Farklı katagoride 5 Kürt filmi festival gösterilecek” dedi.

 

Zana Heme, festivale katılan 5 Kürt filminin de yarışmaya dahil olmadığını söyledi.

 

Rûdaw’ın edindiği bilgiye göre, Şıvan Etuf’un “Babamın Bahçesi” ve Helkevt Mustafa’nın “El Clasico” adlı filmlerinin de aralarında bulunduğu 5 Kürt filmi festivalde gösterilecek.

 

 69'uncu Cannes Film Festivali 11-22 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek. Festival her yıl olduğu gibi bu yıl da Fransa'nın güneyinde bulunan, Cannes kentinde yapılacak.

 

 Festivalde büyük ödül olarak Altın Palmiye ödülü veriliyor. Palmiye ödülü, Cannes'a uzak bir yerde dünyaca ünlü bir marka tarafından üretiliyor. 1955 yılında verilmeye başlanan ve 20 bin euro değerinde olan ödülün yapımı 40 saat sürüyor.

 

Bir kilo ağırlığında olan Palmiye'yi bugüne kadar, 13 kez Amerikan, 6 kez Fransız, 5 kez de İtalyan yapımı filmler kazandı.