Hillary Clinton ile kızı, ‘Kobani Kızları’ adıyla dizi çekecek

26-01-2021
Rûdaw
Etiketler Hillary Clinton Chelsea Clinton ABD Kobani Kızları
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile kızı Chelsea Clinton'ın prodüksiyon şirketinin, Kobani kentinde IŞİD’e karşı savaşan Kürt kadın savaşçıları anlatan “Kobani'nin Kızları: İsyan, Cesaret ve Adaletin Hikayesi” kitabını televizyon dizisi haklarını satın aldığı bildirildi.

Clintonların  ortağı olduğu ve 2020’de kurulan HiddenLight Prodüksiyon şirketinin, yazar Gayle Tzemach Lemon'ın Rojava’da Demokratik Suriye Güçleri (DSG) saflarında savaşan kadınları anlatan “Kobani'nin Kızları: İsyan, Cesaret ve Adaletin Hikayesi” kitabının TV program haklarını aldığı kaydedildi.

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Clinton, "'Kobani'nin Kızları' hikayesini dünyanın her yerinden izleyicilere sunmaktan daha heyecan verici bir şey olamaz. Kobani'nin Kızları, adalet ve eşitlik için savaşan cesur, meydan okuyan kadınların olağanüstü bir anlatımı" ifadelerini kullandı.

Clinton ve kızı Chelsea, insan hikayelerine odaklanan içerikte film, TV ve dijital platformlar için belgesel ve drama yapımlar oluşturmak amacıyla diğer bir ortak dahil Aralık 2020'de HiddenLight Prodüksiyon şirketini kurmuşlardı.

Yazar Gayle Tzemach Lemmon, New York Times'ın 2011’de en çok satanlar listesine giren “The Dressmaker of Khair Khana” ve 2015’de kaleme aldığı “Ashley's War”un yazarıdır.

Kobani Kızları kitabı, yüzlerce saatlik röportajlardan ve olay yerindeki haberlerden yararlanılarak hazırlanmış. Kürt kadın savaşçıların Rojava’da IŞİD'e karşı savaşını konu alan kitap bu beklenmedik hesaplaşmada IŞİD'in mağlubiyetini anlatıyor.

Kürt kadınlarının Ortadoğu'da cinsiyet eşitliğini tesis etmeyi amaçlayan bir savaş gücünü ortaya çıkardığına değinen kitap 16 Şubat tarihinde Penguen Press tarafından yayınlanacak.

Gerçekleşmesi halinde bu Rojavalı kadın savaşçılar hakkında hazırlanan ikinci uluslararası film çalışması olacak.  

Daha önce de Fransız yönetmen Eva Husson, IŞİD tarafından kaçırıldıktan sonra DSG’ye katılan Ezidi kadınların hikayesini anlatan “Güneşin Kızları” (Girls of the Sun) filmini çekmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli