İsrailli Bakandan Lorde’ye çağrı: Tarafsız ol!

25-12-2017
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi - İsrail Kültür Bakanı Miri Regev, İsrail’de vereceği konseri iptal eden şarkıcı Lorde'ye “tarafsız ol” çağrısında bulundu.

 

Dünyanın en etkili genç insanları arasında gösterilen Grammy ödüllü şarkıcı ve müzisyen Lorde, İsrail'de vereceği konseri iptal etti.

 

Konser iptali, ABD Başkanı Donald Trump'ın Orşelim’i (Kudüs) İsrail'in başkenti olarak tanıma kararının BM Genel Kurulu'nda reddedilmesinin ardından geldi.

 

Tel Aviv'de konser verecek olan Yeni Zelandalı pop yıldızı Lorde, yaptığı son açıklamada, “Şu sıralar doğru kararın konseri ertelemek olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

21 yaşındaki Lorde ''Konuyla ilgili pek çok görüş alışverişi ve tartışmanın ardından ilk yaptığım konser açıklamasından pek gurur duymadığımı itiraf etmek zorundayım'' diye konuştu.

 

İsrail Kültür Bakanı Miri Regev ise, Lorde'ye ''İlk albümünün adı gibi senden, her türlü dışardan dayatılan sanrılı siyasi değerlendirmeden azade, saf bir kahraman olmanı bekliyorum'' sözleriyle kararını değiştirme çağrısı yaptı.

 

Bazı İsrailli sosyal medya kullanıcıları da, “Suriye'ye müdahil Rusya'da konser verirken, İsrail'de niye vermediğine” dair tepki gösterdikleri Lorde'yi antisemitizmle suçladı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli