Güneştekin: Asla geri adım atmayacağım!

Erbil (Rûdaw) - Sanatçı Ahmet Güneştekin, sanatından geri adım atmayacağını söyledi.

 

Ahmet Güneştekin’in geçen yıl Venedik Bienali’nde sergilenen eseri “Kostantiniyye”, Türkiye’nin İstanbul Ataköy’deki alışveriş merkezinin önüne konulmasından sonra tepkiler üzerine brandayla kapatıldı, ardından da kaldırıldı.

 

Rûdaw TV canlı yayınında konuşan Ahmet Güneştekin şunları dile getirdi:

 

“Eser sergi için açıldığında bazı şahıslar ağır tepki vererek ‘Burası Bizans değil, burası İstanbul’ deyip eseri yanlış yorumlayıp, eseri ve beni linç etmek istediler. Sergilenen mekanı ise yakmak istediler. İstanbul Valiliği ve belediye eserin üstünü siyah bir örtüyle kapattı. Birkaç saat öyle kaldı. Ona da tahammül etmediler. Eserin tamamen kaldırılmasını istediler.”

 

Söz konusu kişilerin eseri yanlış anladığını çünkü Konstantin'in İstanbul’un ismi olduğunu ifade eden Güneştekin, “Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethedene kadar. 1930 yılına kadar yani 600 küsür yıla, Atatürk’e kadar bu şehrin adı Konstantin olarak kalıyor” diyerek yaşananlardan dolayı eserinin ismini değiştirmeyeceğini, eserinin tarihsel süreci anlattığını vurguladı. 

 

Bu konuda kendisine çoğu kesimden destek geldiğini ve iyi bir iş yaptığını ifade eden Güneştekin sözlerine şunları ekledi:

 

“Ben Kürt’üm ve Kürt bir sanatçıyım. Ama Türkiye’de yaşayan bir sanatçıyım. Dünyada tanınan bir sanatçıyım ve dünyanın 25 ülkesinde temsil edilen bir sanatçıyım. Herkes biliyor ki asla insanlığa, topluma zarar verecek bir şey yapmadım ve yapmam da.”

 

Yaptığı sanattan asla geri adım atmayacağını dile getiren Güneştekin, söz konusu kişilerin yanlış yaptığını ve herkesin de bunu bildiğini dile getirdi.