Rûdaw’ın sanatçı Mustafa Dadar’ı anlatan belgeseli ilk kez bu akşam gösterilecek

Erbil (Rûdaw) – Rûdaw Medya Grubu tarafından hazırlanan ve sanatçı Mustafa Dadar’ı anlatan “Rûbare Xembareke” (Hüzünlü Irmak) adlı belgesel film bu akşam Süleymaniye’de ilk kez gösterime girecek.

Yönetmen Zana Newzad’ın hazırladığı belgesel, Süleymaniye’deki Salim Sinema Salonu’nda saat 18:00’de seyirci ile buluşacak. Etkinlikte sanatçı Mustafa Dadar da hazır bulunacak.

Rûdaw’a konuşan yönetmen Newzad, “Bu belgesel film Mustafa Dadar'ın sanat hayatını konu alıyor. Diasporadaki yaşamını, vatanseverlik duygusunu ve bu konudaki çalışmalarına değiniyor” dedi.

Horen Xerib’in yapımcılığını yaptığı 47 dakikalık belgesel filmin çekimlerini ise Rebaz Botabçi yaptı.  

Rûdaw’ın belgesel dizilerinin bir devamı olan bu belgesel de önümüzdeki dönemde Rûdaw TV ekranlarında gösterilecek.

Rojhilat’ın (Doğu Kürdistan) Mahabad kentinde doğan Kürt sanatçı Mustafa Dadar’ın eserlerinin çoğu opera ve marş şeklinde.

Çocukluğundan beri sanatla uğraşan Dadar, kariyerine siyasi şarkılar ve marşlarla başladı. 1978'de Mahabad Gençlik Merkezi'nde aralarında Cemal Mufti’nin de bulunduğu birçok sanatçıyla ilk kez sahneye çıktı. Sanat kariyerinin başında yaptığı çalışmalardan biri de “Heste Pêşkewe Ey Lawî Kurd” (Kalk İlerle Ey Kürt Genci) oldu.

Dadar, sanat hayatı boyunca Kürtçenin yanı sıra Farsça, Azerice, Ermenice ve İtalyanca şarkılar okudu.