Layal Aboud: Kürtçe söylemek şereftir

Beyrut (Rûdaw) – Lübnanlı ünlü şarkıcı Layal Aboud, Kürtçe şarkı söylemenin kendisi için büyük bir şeref olduğunu söyledi.

 

16 yıl önce bir programda sanat dünyasına merhaba diyen Layal Aboud, yıllar içinde Lübnan’ın en ünlü simalarından biri oldu. Arapça’nın farklı şivelerinde şarkı söylemesi de onu Arap dünyasında tanınır kıldı.

 

 

Rûdaw’a konuşan Layal Aboud, “Sanatçı herkese mal omuştur. Her dilde, her şivede şarkı söylemesi gerekir. Sesim Irak, Mısır şivelerine yatkın olduğu için rahatlıkla söyleyebiliyorum. Şimdiki planım Fas şivesinde bir şarkı seslendirmek” dedi.

 

Şimdiye kadar Kürtçe şarkı okumamış olmasının nedeninin sorulması üzerine Aboud, “Bu benim için büyük bir şereftir. Ancak Kürtçe söz ve beste verecek kimseyi tanımıyorum. Sesime uygun bir şarkı olursa neden söylememeyeyim ki? Kürtçe şarkı okumam önünde hiçbir engel yok” diye konuştu.

 

 

Yeni albümünde 16 parçaya yer verdiğini söyleyen güzel şarkıcı; Irak, Mısır, Fas ve Lübnan şivesinde söylediğini, Kürtçe bir şarkı için de çalışacağını dile getirdi.

 

“Sadece burnum estetik”

 

Güzelliğini korumaya özen gösterdiğini söyleyen Aboud, hergün spor yaptığını ve özel spor hocasıyla çalıştığını belirtti.

 

 

“Sadece burnumdan estetik ameliyat oldum” diyen Lübnanlı şarkıcı, “O da tıbbi nedenlerden dolayıydı. Birçok kişi benim vücudumu estetik ameliyatıyla şekillendirdiğimi söylüyor ama bu doğru değil. Spor sayesinde böyleyim” dedi.

 

Ünlü şarkıcı, Bahreyn’de tanınan bir ailenin düğününde sahne aldığı gece için 120 bin dolar aldığını söyledi.

 

 

“İliklerime kadar dindarım”

 

Dindar olduğu yorumularının hatırlatılması üzerine Layal Aboud, şöyle konuştu:

 

“Bu ölüme kadar benimle olacak bir şeydir. İliklerime kadar dindarım. Allah’la benim aradaki görevleri yerine getirmeden asla dışarı çıkmam. Ramazanda çalışmıyorum mesela. Sadece hayır işlerinde bulunuyorum, çocuklar, hastalar için düzenlenen etkinliklere katılıyorum.

 

Ramazanda hicaba giriyorum. Dışarı çıkınca da öyle. Sanattaki başarımı Allah’ın bir lütfu olarak görüyorum. Allah’ın beni güçlü bir insan yaptığına inanıyorum.”

 

 

35 yaşındaki şarkıcı, bir süre önce eşinden boşandığını söyledi.