Hani: Sahneye çıktım çünkü...

25-02-2015
Rûdaw
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürt müzisyen Hani, büyük bir savaş yaşandığının farkında olduğunu söyleyerek, düşmanların ağlayarak dize getirilmediğini ifade etti.

 

Sanatçı Hani, Rojhılat’ın (İran Kürdistanı) sol partisi Komala’nın kuruluş yıldönümünde İsveç’te verdiği konserden dolayı sosyal medyada eleştirilmişti.

 

Rûdaw’a konuşan sanatçı, kahraman şehitlere vefa gereği peşmerge kıyafetiyle sahneye çıktığını belirterek, “Ben başı dik ve cesur bir milletin evladıyım, gözyaşı dökerek düşmanı sevindirmem” dedi.

 

Geçtiğimiz aylarda bazı sanatçıların konserler verdiğini ancak hiçbirinin bu kadar eleştirilmediğini dile getiren sanatçı, “Genelde kadın sanatçılar bu tür eleştirilere maruz kalıyor. Bunu Kürtleri ve Kürt toplumunu geri götürmek isteyenler yapıyor” ifadelerini kullandı.

 

Hani, sanatı Kürt milletine hizmet için kullandığını, sömürgecilere karşı Kürt dilini ve kültürünü ayakta tutmak için çalıştığını söyledi. 

 

Sosyal medyada İranlı ve “ İran Kürt’ü” olarak tanınmasından rahatsızlık duyduğını dile getiren Hani, şöyle devam etti:

 

“Hayatım boyunca Kürdistan’ın parçaları arasında ayrımcılık yapmadım. Sömürgecilerin yapay sınırlarına teslim olmadım. Sanatım da bu düşüncemin bir yansımasıdır. Bugün birlik zamanı. Kürdistan’ın bir parçasını, devrimini aşağılayanlar, sadece sömürgecilere hizmet etmiş olurlar.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli