Mehmet Atlı: Klasik, dünya ve ulusal kaynaklardan beslenerek müzik yapıyorum

Erbil (Rûdaw) - Ünlü Kürt sanatçı Mehmet Atlı, “Popüler müzik tarzında, klasik, dünya ve ulusal kaynaklardan beslenerek müzik yapıyorum. Folklorik bir temelde modern müzik yapıyorum” dedi.

Rûdaw TV’de Hevidar Zana’nın sunduğu Bakur Bültenine konuk olan sanatçı Mehmet Atlı, Kürdistan Bölgesi’ne geldiği için heyecanlı ve mutlu olduğunu söyledi.

Mehmet Atlı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisinin sanatsal çalışmalarını çok olumsuz etkilediğini kaydetti.

En son 2020 yılında 8 Mart Kadınlar Günü’nde konser verdiğini belirten Atlı, “Eve hapsolduk ve çalışmalarımızı sosyal medya üzerinden yapmaya başladık. Sanan normları pandemiden sonra değişecek. Belki bundan sonra konser ve festivaller daha az yapılacak ve teknolojiye ağırlık verilecek. Sanatın icrasında sosyal medyada online çalışmalar daha etkili olacak” ifadelerini kullandı.

Sanatın rolüne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Atlı, “Sanat toplumsal bir şeydir. Sanatın insanları bir araya getirme rolü var. Ama artık sanat bu rolü farklı bir şekilde oynayacak” diye konuştu.

Diğer parçalardaki Kürt sanatçılarla iletişime ilişkin olarak Atlı, şu ifadeleri  kullandı:

“İletişimimiz var. Kürt kamuoyu ve televizyonlar sayesinde var. Müziğin kendisi de bir platformdur. Bir araya gelip ortak çalışmalar da yapıyoruz. Şu anda herkes çalışmalarını evinden yaparak izleyicilerine ulaştırıyor.”

Kendisini evrensel bir Kürt sanatçısı olarak tanımladığını kaydeden Sanatçı, “Popüler müzik tarzında, klasik, dünya ve ulusal kaynaklardan beslenerek müzik yapıyorum. Folklorik bir temelde modern müzik yapıyorum” dedi.

Mehmet Atlı, Ayşe Şan, Mihemed Arif Cizrawi, Mihemed Şêxo, Ciwan Haco, Kerem Gerdenzeri ve Şivan Perwer gibi sanatçıları dinlediğini ancak Ciwan Haco’nun kendisi için özel bir yere sahip olduğunu ve tarz olarak önlerini açtığını kaydetti.