Kürt evhanımı 3 kitap yazdı

24-07-2015
Adil Harmancî
Meral Erbağa
Meral Erbağa
A+ A-

Van (Rûdaw) – Hasta düşen annesine bakmak zorunda kaldığı için ilkokul eğitimini 4’üncü sınıfta yarıda bırakan Meral Erbağa (35) isimli ev kadını, 4 yılda 3 kitap yazdı, 3 de klip çekti.

 

Meral Erbağa, Van Erciş doğumlu, evli ve üç çocuk annesi. Eşi inşaat işlerinde çalışan Erbağa da bir evhanımı.

 

İlkokul 4’üncü sınıfta iken annesi hasta düşer ve annesinin bakımını üstlenmek zorunda kaldığı için de eğitimine ara vermek zorunda kalır.

 

Rûdaw’a konuşan Erbağa, ilk eğitimini daha sonraki yıllarda dışarıdan girdiği sınavlarda tamamladığını söyledi.

 

10 yaşında iken şiire ve yazmaya büyük bir merak saldığını belirten Erbağa, “2012 yılında  “Ağlayan Gözüm Ben Senin Esirinim” isimli bir şiir kitabı Tevn Yayınları arasında çıktı. Bu kitapta aşk, ayrılık, gurbet, özlem ve doğa temalı şiirler yer alıyordu” dedi.

 

2014 yılında da iki gencin aşk hikâyesini anlatan “Küçük Kelebeğin Büyük Aşkı” isimli bir kitap daha yazan Erbağa, şimdi de aileleri evlenmelerine izin vermeyince intihar eden bir kız ile gerillaya katılan bir gencin gerçek yaşam öyküsünü kaleme aldığını kaydetti.

 

Okula gitmediği halde sürekli yazmak ve kültür sanat ile iç içe olmak istediğini ifade eden Erbağa, şiirlerine üç de klip çektiğini belirtti.

 

Kliplerden ikisi eşinin işi dolayısıyla batı illerinde, biri de Van gölü kıyısında çekildi.

 

Van’daki Komela Jînên Dengbêj (Kadın Sanatçılar Derneği) bünyesinde de çalışmalar yürüten Erbağa’nın hedefi yeni yaşam öyküleri. 

 

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli