Metin-Kemal Kahraman Kardeşler Demirtaş ve Yüksekdağ için söyledi

24-05-2024
Rawin Sterk
Etiketler Metin-Kemal Kahraman Kardeşler Figen Yüksekdağ Selahattin Demirtaş
A+ A-

İstanbul (Rûdaw) – Metin&Kemal Kardeşler, Selahattin Demirtaş için “Dewrano” Figen Yüksekdağ için “Deniz koydum adını” eserlerini seslendirdi.

Metin&Kemal Kardeşler, Bostancı Gösteri Merkezi'nde Miraz Grup’la 30'uncu sanat yıllarını ortak bir konserle kutladı.

Dersimli kardeş müzisyenler bin kişinin katılımıyla sevenlerine unutulmaz bir dinleti sundu.

Konserin en ilgi çeken kısmı ise geçtiğimiz gün haklarında onlarca yıl hapis cezası kesilen HDP’nin eski Eş genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ için Metin&Kemal Kardeşlerin iki eser seslendirmesi oldu.

Metin&Kemal Kardeşler Selahattin Demirtaş için Kirmancki  “Dewrano” klamını  Figen Yüksekdağ için “Deniz koydum adını” eserlerini seslendirdi.

Metin&Kemal Kardeşler, siyasi baskılar, sürgün ve tüm yasaklamalara rağmen sanat hayatlarına 9 albüm ve çok sayıda Kirmanckî (Zazaki) eser sığdırd.

Birçok müzik otoritesi Metin&Kemal Kardeşleri Kirmancki(Zazaki)müziğin duayenleri arasında gösteriyor.

Miraz Grup’un da sahne aldığı konserde seyirciler adeta Kirmancki ve Kurmanci klamlara doydu.

Metin&Kemal Kahraman hakkında

Metin&Kemal Kahraman Kardeşler Dersim’in Pülümür ilçesine bağlı üç haneli bir dağ köyünde dünyaya geldiler. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimlerini Erzincan'da tamamladılar.

Metin Kahraman, 1984'te Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Radyo Televizyon bölümünü kazandı.  1985'te Grup Yorum'un kurucuları arasında yer aldı.

Kemal Kahraman, 1983'te İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne girdi. 1984'te Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe bölümüne geçti. Ankara'da okurken İsrail karşıtı bir eyleme katıldı ve tutuklandı.  10 yıl 4 ay hapis cezası aldı. 3 yıl 2 ay cezaevinde yattıktan sonra Almanya'ya iltica etti. 22 yıl sonra konser vermek için Türkiye'ye döndü.

Kardeşler, iki yıllık çalışmanın ardından 1993'te ilk albümleri Deniz Koydum Adını yayınladılar.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli