Cennetin Krallığı’nın 'Selahaddin Eyyubisi': Birçok şey kaybettim ancak pişman değilim

23-07-2024
Etiketler Gassan Mesud Selahattin Eyyubi karakteri Cennetin Krallığı
A+ A-

Haber Merkezi –  Dünyaca ünlü Suriyeli oyuncu Gassan Mesud, "Kırmızı çizgilere bağlılığım konusuna gelecek olursak, ben maddi olarak birçok şey kaybettiğimi biliyorum. Çünkü eğer o filmlerde oynasaydım, çok büyük paralar kazanabilirdim. Aynı zamanda Hollywood'da görünürlük açısından da çok kaybettim. Yani bu filmlerde rol alsaydım, Hollywood'daki konumum farklı olacaktı. Taviz veremeyeceğim bu kanaatler konusunda bir sağduyuya sahip oldum. Bu bir seçim. Her seçimin ödemen gereken belli bir bedeli vardır. Ben bu bedelleri hem madden hem de manen ödedim. Ancak pişman değilim” dedi.

Suriyeli oyuncu Gassan Mesud, Ridley Scott'un yönettiği "Cennetin Krallığı" (Kingdom of Heaven) filminde Kürt ve İslam tarihinde büyük yer edinen hükümdar Selahaddin Eyyubi rolüyle akıllara kazındı.

Mesud, Hollywood filmlerinin yanı sıra birçok farklı ülke sinemasında rol aldı ve aynı zamanda akademisyenlik yapıyor.

Mesud, Türkiye’de de TRT 1'de yayımlanan "Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisinde Ebu Eyyub el-Ensari karakterini canlandırdı. Mesud, sinema hayatına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Akademi, oyuncunun gerçek yeteneğini ortaya çıkarır"

"Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu", "Exodus", "Desert Warrior", ve "Tomris" filmlerinde de rol alan Mesud, TRT 12 Punto'ya ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Bu sanatla ilgilenen bir kişiye sanat faaliyetleri ve sinemayla ilgili düşüncelerine dair sorulacak en güzel sorudur. Dolayısıyla benim böyle bir faaliyetle mutlu olmam çok doğaldır. Çünkü bu faaliyet, sinema sanatı hayali kuranlarda araştırma durumunu kökleştiriyor. Bu mükemmel bir sosyal, insani, kültürel aktivitedir. Böyle bir faaliyette yer aldığım için çok mutluyum" diye konuştu.

Usta sanatçı, her zaman oyunculara akademiye yönelmeleri, mesleği sahanın yanı sıra okullarda da öğrenmeleri gerektiğini söylediğini anlatarak, "Akademi, oyuncunun gerçek yeteneğini ortaya çıkarır. Çünkü bu, onun yaratıcı araçları bilimsel olarak doğru tanımasını sağlar, meslekle ilgili daha fazla bilgiyle besler. Eğer yetenekliyse, bana göre bu eklentiler onu gelecekte iyi bir aktöre dönüştürecektir" dedi.

"Ben bu bedelleri hem madden hem de manen ödedim "

Sinema hayatında değerlerini koruyarak oyunculuğa devam etiğini belirten Mesud, şunları kaydetti:

"Kırmızı çizgilere bağlılığım konusuna gelecek olursak, ben maddi olarak birçok şey kaybettiğimi biliyorum. Çünkü eğer o filmlerde (İslamofobik filmler) oynasaydım, çok büyük paralar kazanabilirdim. Aynı zamanda Hollywood'da görünürlük açısından da çok kaybettim. Yani bu filmlerde rol alsaydım, Hollywood'daki konumum farklı olacaktı.

 Ancak kişisel, ahlaki ve kültürel kimlik düzleminde bu görüşler konusunda bir duyarlılık kazandım. Taviz veremeyeceğim bu kanaatler konusunda bir sağduyuya sahip oldum. Bu bir seçim. Her seçimin ödemen gereken belli bir bedeli vardır.

Ben bu bedelleri hem madden hem de manen ödedim. Ancak pişman değilim."

“Birinci sırada Hazreti Ebubekir, Selahaddin Eyyubi”

Mesud, bugüne kadar canlandırdığı en önemli karaktere dair ise "Bana göre bir aktör çok fazla rol canlandırır. Bunların bir kısmı iyi olmayabilir, bir kısmı iyi, bir kısmı da mükemmel olabilir. Buna göre de insanlar senin rollerine farklı bakabiliyor. Bir kesim Hazreti Ömer dizisindeki Hazreti Ebubekir rolü için en iyi rol diyebiliyor, bir kesim de Selahaddin Eyyubi rolü için aynı şeyi diyebiliyor. Bana göre roller, kendi içinde sınıflara ayrılıyor. O halde birinci sırada Hazreti Ebubekir, Selahaddin Eyyubi, Numan Bin Munzir ve şimdi canlandırdığımız karakter (Ebu Eyyub el-Ensari)" değerlendirmesini yaptı.

Oynadığı tüm rollerle gurur duyduğunu ifade eden usta oyuncu, küçük veya büyük rol diye hiçbir zaman canlandırdığı karakterler arasında ayrım yapmadığını sözlerine ekledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli