Hozan Brader’den yeni bir klip: Termên Windayî

23-06-2021
Mihemed Emin Demir
Termên Windayî klibinden
Termên Windayî klibinden
Etiketler Brader Termen Windayi Şeyh Said Seide Kurdi Seyid Riza Klip Şarkı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Sanatçı Brader, Kürt önderleri Şeyh Seid, Seidê Kurdî (Bediuzzeman) ve Seyit Rıza’yı andığı “Termên Windayî” şarkısı için klip çekti.

Hozan Brader, Termên Windayî şarkısının klibini Mardin’in Derik ilçesinin Qizil köyünde çekti.

Rûdaw’a konuşan Hozan Brader, “Kürtlerin tarihinde yeri ve mekanı belli olmayan bir çok şehit var. Bu şehitlere bir vefa olarak şarkıyı seslendirdim. Şarkıda Şeyh Seid’i, Seyid Rıza’yı, Seidê Kurdi’yi andım. Şehidên Bênav şarkısında da Amude Sineması ve Çarçıra şehitlerini anmıştım. Kürt büyüklerinin mezar yerinin açığa çıkarılması için yapılan çalışmaları gündemde tutmak için şarkıyı yaptım” dedi.

Brader, şarkıyı daha önce yaptıklarını ancak klibi yeni çektiklerini belirtti.

Avukat Müslüm Kızıl, yönetmen Seyithan Kızıl ve sanatçı Mahfuz Kızıl’ın teklifi ve desteğiyle klibi çektiklerini belirten Brader, klibi çektikten sonra bir çok olumlu eleştiri aldıklarını söyledi.

“Klibe sosyal medya ve Kürt medyasında büyük bir ilgi gösterildi. Özellikle Rûdaw TV’ye teşekkür ediyorum” diyen Brader, sözlerine şunları ekledi:

“Kürt sanatçıların tarih, edebiyat ve kültürlerine sahip çıkması ve bu tür eserleri çoğaltmasını umuyorum. Bu eserler geleceğimiz olacaktır.”

Söz ve müziği sanatçı Brader’e ait olan Termên Windayî klibinin yönetmenliğini Seyithan Kızıl, montajını Mahfus Kızıl ve sponsorluğunu da Müslüm Kızıl üstlendi. Ayrıca Leyla Kızıl da klip de model olarak rol aldı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli