Eski Kürdistan Güzeli: Ölüm tehdidi aldım!

22-12-2018
Darbaz Younis
Etiketler Jalya Sirwan Kürdistan Güzeli
A+ A-

O artık “eski Kürdistan Güzeli” ünvanıyla anılacak. Jalya Sirwan, 20 Aralık Perşembe günü düzenlenen Miss Kürdistan 2018 yarışmasının ardından tacını yeni seçilen halefine bıraktı.


Jalya Sirwan 2016’dan beri bu ünvanı elinde bulunduruyordu. Rûdaw’a konuşan Sirwan, bundan sonraki süreçte de projelerine devam edeceğini söyledi. Sosyal medya üzerinden ölüm tehditleri aldığını ancak hiçbir zaman Kürdistan’ı terketmeyi düşünmediğini belirtti.  

 

Jalya Sirwan Rûdaw’ın sorularını yanıtladı.

 

İki yıl boyunca Kürdistan Güzeli ünvanını elinizde bulundurdunuz. Bu süre zarfında hangi projeleri hayata geçirdiniz, hangi sözleriniz gerçekleşti?

 

2016’da Kürdistan Güzeli seçildim. Bu süze içerisinde hayata geçen projelerimiz oldu. En önemlisi de göçzedeler için hazırladığımız konutlar oldu. Bu proje kapsamında Fransa’ya gittim ve Kürdistan temsilcisi olarak projeyi sundum. Şimdi bu proje son aşamaya gelmiş, bu nedenle mutluyum.

 

Yeni Kürdistan Güzeli seçildikten sonra projelerinize devam edecek misiniz?

 

Evet, elbette. Bir çok projem var. Bunlardan en önemlisi de şehitlerimiz için başlatmayı düşündüğüm bir projedir.

 

Miss Kürdistan güzellik yarışması düzenlendi. Bu defa yarışmaya katılan adayların düzeyi ile ilgili soru işaretleri vardı. Sizin bu konudaki düşünceniz nedir?

 

Hayır, ben aynı görüşte değilim. Bence adaylar oldukça iyiydi. Yeni seçilen güzelin de bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum. Projelerinde başarılı olacağına inanıyorum.

 

Yeni seçilen kişiye destek ve yardımınız olacak mı?

 

 

Elimden geldiğince destek ve yardımda bulunacağım.

 

Irak’ta Tara Fars adlı modelin öldürülmesinden sonra Kürdistan’da da tanınan bazı kadınlar ölüm tehdidi aldıklarını belirtti. Hatta bazıları Kürdistan’ı terketti. Siz de tehdit aldınız mı?

 

Evet, sosyal medya üzerinden bu tür Kürtçe ve Arapça mesajlar aldım. Ölümle tehdit edildim ama ben dünyanın en huzurlu başkenti olan Erbil’de yaşıyorum. Peşmerge ve güvenlik güçlerimiz sayesinde burası düznyanın en güvenlikli kentlerinden biri. Bu nedenle hiçbir zaman tehditlere kulak asmıyorum. Bunun için Kürdistan’ı terketmeyi de asla düşünmedim.

 

Miss Kürdistan seçilmeden önce evlendiğiniz ve sonra boşandığınıza yönelik dedikodular dolaştı. Bunlar doğru mu?

 

Hayır, hiç aslı astarı yok.

 

Peki artık Miss Kürdistan tacını devrediyorsunuz ve bekarlık şartı sizin için ortadan kalkıyor. Yeni bir hayat kurmayı düşünüyor musunuz?

 

Yeni Kürdistan Güzeli seçildikten sonra ben daha özgür olacağım. Evlilik ise kısmet nasip meselesi. Şimdiden bu konuda bir açıklama yapamayacağım.

 

Güzel seçilmenin bir şartı da yüzünüzün estetik görmemiş olmasıydı. Ama sizin birçok defa ameliyat olduğunuz söyleniyor. Bu doğru mu?

 

Güzel seçilmeden önce herhangi bir estetik ameliyatı olmadım. Daha sonra burnumdan rahatsız olduğum için küçük bir burun ameliyatı geçirdim. Bunun dışında herhangi bir ameliyat geçirmedim.  

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli