Kamışlo Kitap Fuarı üçüncü gününde devam ediyor

Kamışlo (Rûdaw) – Rojava’nın Cizre Bölgesi Kültür ve Sanat Komitesi tarafından düzenlenen 3’üncü Kamışlo Kitap Fuarı devam ediyor. Bu yılki fuara fuara 43 yayınevi ve kurum katılıyor.

 

Kamışlo’da 20 Temmuz günü “Okuyan toplum gelişen toplumdur” sloganıyla başlayan 3’üncü kitap fuarına Rojava ve dışından çok sayıda yayınevi katılıyor.

 

Rûdaw’a konuşan Cizre Bölgesi Kültür ve Sanat Komitesi üyesi Naime Murad, “Bu yılki fuara 43 yayınevi ve kurum katılıyor. Fuarda yaklaşık 112 bin kitap sergileniyor. 6 gün sürecek olan fuar her sabah saat 10:00’da kapılarını açıyor. Akşam 17:00 ile 21:00 saatleri arasında ise panel ve söyleşilerimiz var” dedi.

 

26 Temmuz’a kadar devam edecek olan fuarda Kürtçe’nin Kurmanci ve Sorani lehçeleri ile, Arapça, İngilizce, Türkçe ve Süryanice kitaplar bulunuyor.

 

Tiştên veşartî û vekirî, navê yek ji 112 hezar pirtûkan e ku li vir peyda dibin, biryar e ev pêşangeh 6 rojan berdewam bike ku têde çalakiyên cûda têne lidarxistin.

 

Fuarda kitaplarını tanıtan Rojavalı yazar Abbas Musa da son yıllarda okuma oranının baya düştüğünü belirterek, “Birilerinin bu kitapları okuyucuya tanıtması gerekiyor. Bu olursa kitaplar tekrar okunur” dedi.