Kültür ve Gençlik Bakanlığı şarkıcı Komsay’ın klibini yasakladı

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Kültür ve Gençlik Bakanlığı, “kamu geleneğinden uzak, çok uygunsuz bir çalışma” olduğu gerekçesi ile şarkıcı Komsay'ın son klibini yasakladı.

Kültür ve Gençlik Bakanlığı Medya ve Yayıncılık Genel Müdürlüğü, Kürdistan Bölgesi’ndeki tüm görsel ve işitsel yayın kuruluşlarına gönderdiği yazıda, şarkıcı Komsay’ın “Slaw Bi*ch” (Selam S.r.t.k) isimli klibini yasakladığını duyurdu.

Yazıda, Kürdistan Bölgesi’nde uydu yayınları ile ilgili 2014 tarihli 1 sayılı kararnamenin 3’üncü maddesi uyarınca, vatandaşların da şikayetleri de dikkate alınarak, şarkıcı Komsay tarafından hazırlanan klibin “kamu geleneğinden uzak, çok uygunsuz bir çalışma” olduğuna kanaat getirildiği belirtildi.

 Yazıda, “Metin, müzik ve melodi açısından çok zayıf ve mesnetsiz olan, aile düzeninin bozulmasına ve Kürt inanışları ile geleneklerine saygısızlığı barındıran bu düşük seviyeli klibin Kürdistan Bölgesi'ndeki tüm medya organlarında gösterilmemesi konusunda uyarıyoruz” denildi.

Bakanlık ayrıca bu uyarıyı dikkate almayan ilgili taraflar hakkında yasal işlem başlatılacağı uyarısında bulundu.

Rûdaw’a konuşan şarkıcı Komsay’ın eşi Aso Bayiz ise şarkıcının cephesi olarak önümüzdeki günlerde bir açıklama yapacaklarını söyledi.

Şarkıcı Komsay, son klibi “Slaw Bi*ch”i 20 Mayıs günü kendi YouTube hesabından paylaşmıştı.