Kobanili Zehra’nın en büyük hayali Şivan Perwer ile şarkı söylemek

Kobani (Rûdaw) – Doğuştan gözleri görmeyen Kobanili Zehra Berkil, müziğe olan tutukusunun yanı sıra albüm yapmak ve bir grupla şarkı söylemek istediğini söylüyor. Zehra’nın en büyük hayali ise birgün ünlü Kürt sanatçı Şivan Perwer’le bir araya gelmek.

Kobani’nin Şerane kasabasında yaşayan Zehra Berkil Şeyhi (38) ve kız kardeşi doğuştan görme engelli. Zehra, hayatta karşısına çıkan birçok engele rağmen saz ve müziğe olan bağlılığıyla sesini duyurmayı başarmış.

Zehra hayatını şöyle anlatıyor:

“Kız kardeşimle ikimiz görme engelliyiz. Biz yedi kardeşiz. İki erkek kardeşim evlendi, biri Avrupa’ya gitti, diğeri şu an komşumuz. Üç kız kardeşim de evlendi. Ben ve kız kardeşim tek kaldık, böyle yaşayoruz. Allah’a şüküler olsun. Ben küçüklüğümden beri şarkı söylemeye ve saz çalmala başladım. Şivan Perwer’in, Eyşe Şan’ın şarkılarını yine Faris’in bazı şarkılarını ezberledim. Ama ençok da Şivan Perwer’in şarkılarını ezberledim.”

Zehra çoğu zaman sazı ile komşularını ve sevenlerini etrafında toplamayı başarıyor. O sazını eline aldığı zaman da çevrede bulunanlar eve ziyaretine geliyor.

Kobanili Zehra Berkil, amaçlarını ve en büyük hayalini ise şöyle anlatıyor:

“Şarkı yazıp okumak ve müziğimi geliştirmek istiyorum. Yine albüm yapmak, müzk grubu kurup birlikte şarkı söylemek istiyorum. Çocukluğumdan beri Şivan Perwer’I dinlediğimde etkilenirdim. En büyük hayalim birgün Şivan Perwer ile bir araya gelmektir.”

Zehra ayrıca sanata değer verenlerin kendisine yardım etmesini beklediğini de belirtiyor.