IŞİD, 'Çöküş Gecesi' adıyla dizi oluyor

Erbil (Rûdaw) – Musul ve Şengal’in düşüşünü konu eden IŞİD temalı dizinin çekimlerinin Erbil’de başladığı ve 2022 başlarında yayınlanacağı bildirildi.

Çöküş Gecesi (Leylet El-Siqut) adıyla çekilecek drama türündeki dizi, Musul ve Şengal’in IŞİD’in kontrolü altına girmesini konu ediniyor.

Çekimler Erbil’de

Daha çok Şengal’de yaşanan sürece ve Ezidi Kürtlerin yaşadıklarına odaklanan dizide, 6 ülkeden oyuncular yer alacak.

Dizinin çekimleri Kürdistan Bölgesi başkenti Erbil’de gerçekleşiyor.

Ürdünlü aktris Siba Mübarek Rûdaw’â verdiği röportajda “Dizide bir Ezidi doktoru canlandırıyorum. Güçlü bir kişilik, Ezidi kültürünü ve vatanını seven bir karakter” ifadesini kullandı.

Kobani’li Elya Mistefa da Ezidi bir kadın rolünü oynadığını belirterek “Dizide adım Nadya ve IŞİD gözümün önünde kızımı öldürüyor” dedi.

“O dönemi belgelediği için bu dizi önemli”

Musul’un IŞİD’in eline geçtiği geceden ismini alan dizide oynayan Iraklı aktör Cevat Şekerci, “Bu dizi, son derece hassas bir süreçten bahsettiği için önemli bir iş. Musul IŞİD’in eline geçince özellikle saldırıya engel olmaya çalışan Kürdistan Bölgesi için çok zorlu bir süreç yaşandı. O dönemi belgelediği için bu dizi önemli” değerlendirmesinde bulundu.

IŞİD’li bir üst düzey yetkiliyi oynadığını belirten Mısırlı Tarık Lütfü, diziyle beraber aynı zmaanda IŞİD savaşçılarının nasıl yaşadığını ve ne düşündüğünü de ortaya koyduğunu kaydetti.

Başkan Mesud Barzani ve peşmergelerin de büyük yer kaplayacağı belirtilen dizi, 2022 başlarında gösterilecek.

Dizide bir gazeteciyi canlandıran Suriyeli ünlü aktör Basim Yahor ise diziye ilişkin “Gerçekleşen olayları belgeliyorum dizide, fakat bence sadece bir iş olanları anlatmaya yetmez. Meydana gelen tarihi olaylarla ilgili pek çok işin yapılması lazım, fakat en önemli şey olanları doğru bir şekilde aktarmak” dedi.