Nergis Kentleri Konseri müzikle Erbil Kalesi’nin tanıtımını amaçlıyor

20-06-2019
Rûdaw
Etiketler Erbil Nergiz Kentleri Rûdaw Konser
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Tarihi Erbil Kalesi’nde düzenlenecek olan Nergis Kentleri Konseri için hazırlıklar tamamlandı. Rûdaw Medya Grubu sponsorluğunda saat 20:30’da başlayacak konsere dünyaca ünlü sanatçı ve UNESCO Büyükelçisi Nasir Şamma ve birçok ünlü müzisyen katılacak.

 

Başkent Erbil dev bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Dünyanın farklı ülkelerinden ünlü sanatçıların katılımı ile düzenlenecek olan “Nergis Kentleri Konseri” tarihi Erbil kalesi için de iyi bir tanıtım yapmayı hedefliyor. Rûdaw Medya Grubu sponsorluğundaki konsere 12 yaşından küçükler alınmayacak. Konsere katılanlardan da herhangi bir ücret alınmayacak.

 

 

 

Erbil Valisi Nevzad Hadi


“Koser Erbil’e hizmet edecek”

 

Erbil Valisi Nevzad Hadi, konserin Erbil Kalesi ve kentinin tanıtımına büyük hizmet sunacağını belirterek, organizasyona öncülük eden Rûdaw Medya Grubuna teşekkür etti.

 

Hadi, “Dünya kültürleri ile tanışmak, kendi kültürümüzü bu tür uluslararası organizasyonlar ve ünlü müzisyenlerle dünyaya tanıtmak oldukça önemli bir girişimdir. Eminin bu konser kentimize daha fazla turistin gelmesini sağlayacaktır” dedi.

 

ABD’nin Erbil Konsolosluğu’nun yardımı ile Erbil Kalesi’ni restore etme çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Hadi, “Daha önce de Neçirvan Barzani’nin Başbakanlığı döneminde Bakanlar Kurulu ve Kar Grup şirketi restorasyon için ödenek sağlamıştı” bilgisini verdi.

 

Erbil Tarihi Eserler Müdürü Nadir Babekir

 

“Çok önemli bir uluslararası organizasyon”

 

Erbil Tarihi Eserler Müdürü Nadir Babekir, Nergis Kentleri Konseri’nin Erbil Kalesi’nde düzenlenecek en önemli uluslararası organizasyonlardan biri olacağını söyledi.

 

Rûdaw’a konuşan Babekir, Erbil Kalesi’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alındığını hatırlatarak, “Geçtiğimiz günlerde Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay İdaresi (NASA), Erbil Kalesi'ni dünyada halen insan yaşamının sürdüğü en eski yapı olduğunu açıkladı. NASA, Erbil Kalesi tarihinin 6 bin yıl öncesine dayandığı belirtti” dedi.

 

Erbil Kalesi’nin tüm dünyada tanınan bir tarihi yer olduğunu belirten Nadir Babekir, Erbil kentinin kale gibi çember şeklindeki yapısının turistlerin daha fazla dikkatini çektiğini ifade etti.  



Pakistanlı sanatçı Eşref Şerif Khan

 

“Bu proje barış ve sevgi için”

 

Pakistanlı ünlü mizisyen Eşref Şerif Khan da, “Yıldız sanatçı Nesir Şamma ile Erbil’de aynı konserde yer alacağımız için çok mutluyum. Nesir ile tanışmamız uzun yıllar dayanıyor. Bu dönemde böyle bir projenin hayata geçirilmesi oldukça önemli buluyorum. Çünkü dünyanın kutuplaşma içerinde olduğunu görüyoruz. Bu konser bütün dünyayı bir araya toplamayı amaçlıyor. Fransa, İspanya, İran, Pakistan gibi ülkelerden sanatçılar konsere katılıyor. Projemiz Barış ve sevgi için icra ediliyor” dedi.

 

Müzikten büyük haz aldığını dile getiren Khan, “Hangi yöreye hangi ülkeye ait olduğuna bakmıyorum. Bu nedenle heyecanla konseri yapılacağı anı bekliyorum. Az önce Nesir ile konuşurken Kürdistan ile Pakistan bir birimizin kardeşiyiz dedim” diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli