Muzikal belgesel ‘Welatê Min’ ilk kez Rûdaw ekranlarında yayınlandı

19-12-2020
Rûdaw
Ünlü Kürt sanatçılar Hekim Sefkan, Hesen Şerif, Hozan Kawa, Beser Şahin ve Firmêsk’in rol aldığı Kürdistan tarihini müzikle anlatan “Welatê Min” (Vatanım) belgeseli izleyicilerle buluştu
Ünlü Kürt sanatçılar Hekim Sefkan, Hesen Şerif, Hozan Kawa, Beser Şahin ve Firmêsk’in rol aldığı Kürdistan tarihini müzikle anlatan “Welatê Min” (Vatanım) belgeseli izleyicilerle buluştu
Etiketler Welatê Min Vatanım Belgesel Ahmed Zawiteyi Fikri Beroji
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Ünlü Kürt sanatçılar Hekim Sefkan, Hesen Şerif, Hozan Kawa, Beser Şahin ve Firmêsk’in rol aldığı Kürdistan tarihini müzikle anlatan “Welatê Min” (Vatanım) belgeseli izleyicilerle buluştu.

Yönetmenliğini gazeteci Ahmed Zawiteyi ve Fikri Beroji’nin yaptığı “Welatê Min” (Vatanım) müzikal belgeseli Rûdaw TV ekranlarında yayınlandı.

Barzani Yardım Vakfı ve Zerevani Kuvvetleri’nin de desteklediği belgeselde sanatçılar Hekim Sefkan, Hesen Şerif, Hozan Kawa, Beser Şahin ve Firmêsk rol aldı.

Şinwar Kemal’in yönetmenliğini ve Fikri Beroji’nin yapımcılığını üstlendiği belgeselin senaryosunu gazeteci Ahmed Zawiteyi hazırladı.

Tarihi görüntülerin yanı sıra Kürdistan coğrafyasından değişik manzararlarla desteklenen belgeselde sanatçılar Kürdistan tarihini anlatan müzaikali seslendirdi.

Hêriş Berwari’nin çekimlerini üstlendiği 30 dakikalık belgeselin müzik, aranje ve kaydını ise Hakan Akay yaptı.

Rûdaw’a konuşan yönetmen Ahmed Zawiteyi, iki yıl önce Rûdaw TV’de yayınlanan ve bir annenin kaçışını anlatan ilk belgeselden sonra böyle bir belgesel film yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Zawiteyi, “Belgeselin fikrini Erbil Atçılık kulüplerinden Tekin Kulübü Başkanı Karwan Barzani’den aldık. O bize Kürdistan tarihi hakkında bir belgesel çekmemizi ve filmde atlara yer vermemizi önerdi. Tabi edebi bir teks yazmak, bunu senaryoya dönüştürmek çok zamanımızı aldı. Bir de bu yazılanları görüntülemek de çok önemli, her bir hareketi tasavvur etmek gerekiyor.   

Yapımcı Firki Beroji de filmin hazılanması için sanatçı Hekim Sefkan’ın tecrübesinden yararlandıklarını dile getirdi.

Zawiteyi, tekst yazarken şair Mueyed Teyib’in şiirlerinden yararlandıklarını, ayrıca müzikali seslendiren sanatçıların da büyük katkı sunduğunu dile getirdi.

Beroji ve Zawiteyi, belgeselde atların da çok önemli yer aldığını belirtti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli