DİYARBAKIR - Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı'na ilgi büyük

19-11-2022
Abdulselam Akıncı
Foto: Abdulselam Akıncı / Rûdaw
Foto: Abdulselam Akıncı / Rûdaw
Etiketler Diyarbakır 4’üncü Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı Mehmet Kaya DTSO
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) – Diyarbakır’da Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "4’üncü Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı” büyük ilgi görüyor.

Diyarbakır'da 16 Kasım günü başlayan ve 55 şehirden 167 firmanın katıldığı "4’üncü Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı"nda coğrafi işaretli ürünler sergileniyor.

Merkez Yenişehir ilçesindeki ALZ Diyarbakır Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuar 21 Kasım’a kadar ziyaretçilere açık olacak.

Fuarın bölgenin gastronomi turizmine büyük katkı sağlayacağını ifade eden Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, “Burası Mezopotamya, lezzetlerin durağı. Bunun da göstergesi fuarımızdır. Mezopotamya Gastronomi Fuarı. Biz gastronomiye ticarileştirme anlamında bakıyoruz. Bölgenin turizm ve ticaretine katkısını önemsediğimiz için bu fuarları düzenliyoruz. Burada da hedefimiz sadece bu il değil, bölge, Kürdistan Bölgesi, İran’ın Kürdistan bölgesindeki lezzetleri tek bir noktada buluşturacak bir çalışma” dedi.

Hatay bu yıl 4’üncü Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nın onur konuğu oldu. Hatay’a özel lezzetlerin sergilendiği çeşitli yemekler de standları süsledi.

Şef Abdurrahim Gözübüyük, “Hatay künefesini önplanda tutuyoruz. Künefemiz coğrafi işaretlidir. Peynirli, kadayıflı burada Diyarbakırlıların ağızlarını tatlandırmaya geldik” diye konuştu.

Kavurmacı Hasan Ateş de, “Ben kavurma ustasıyım, Maden’den geldim. Pazar gününe kadar buradayız. Bizi ziyaret etmenizi istiyoruz” sözleri ile Diyarbakırlılara çağrıda bulundu.

Ciğer ustası Münir Ergin de, “Ciğerimiz böyle. İnşallah bunu tadan çok beğenecek” dedi.

Fuara bu yıl Kürdistan Bölgesi’nin yanı sıra Rojhılat’tan da katılım oldu. "Mezopotamya Gurme Fuarı", geçen yıl olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi görüyor.

Fuara katılan Urmiye Ticaret Odası üyesi de, “Biz Urmiye’deki üreticilerin temsilcisi olarak burada bulunuyoruz. Oradaki tücar ve yatırımcıların Diyarkır ile ilişki içerisinde olmasını sağlamak istiyoruz” dedi.

Fuar boyunca ünlü şefler ve akademisyenlerin katılacağı etkinliklerde söyleşiler, yarışmalar, yemek atölyeleri gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen fuara 246 bin kişi katılmıştı. Bu yıl ise katılımın çok daha fazla olması bekleniyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli