Rojava’nın sembol şarkısı ‘Şervano’nun hikayesi

19-11-2019
Rûdaw
Klip büyük beğeni topladı
Klip büyük beğeni topladı
A+ A-

Kamişlo (Rûdaw) - Türkiye’nin Rojava’ya operasyonu sonrasında “Şervano” adlı klip yayınlandı. Klip kısa sürede geniş bir dinleyeci kitlesine ulaşara, Rojava’nın sembol şarkısı haline geldi.

Türkiye ve eski adı ÖSO olan Suriye Milli Ordusu (SMO) ile 9 Ekim’de Rojava’ya operasyon düzenlemişti. Saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi de yaralandı.

Saldırıdan hemen sonra Kamışlo’da çekilen “Şervano” adlı şarkı, başta sosyal medya olmak üzere birçok mecrada paylaşıldı.

Şarkıda emeği geçen müzisyenler, saldırıyla birlikte halka moral vermek için “Şervano” adlı şarkıyı yaptıklarını söylediler.

Kürt müzisyenler, şarkıyı kayıt ettikleri sırada da bombardımanların sürdüğü belirtildi.

Haci Musa’nın seslendirdiği şarkının sözleri Şero Hinde ve Brahim Feqe’ye bestesi ise Mahmud Berazi’ye ait.

Rûdaw’a konuşan Derikli 40 yaşındaki Haci Musa, şarkının hazırlanma sürecini söyle anlattı:

“3 çocuk babasıyım. İlk saldırı olduktan sonra aileme Kamışlo’ya gideceğimi söyleyerek, hatır istedim. Bana ‘Hayırdır neden Kamışlo’ya gidiyorsun diye sordu ailem, onlara, ‘Kamışlo’ya gidip devrim için şarkı söyleyeceğim’ dedim. Mamosta Mahmud Berazi ve Şero Hinde ve Brahim Feqe’nin yanına geldim. Şarkının söz ve bestesini hazırladık ve sabah saat 4:00’a kadar çalıştık.”

Klip; Alan Aandros, Hogir Qolan ve Ronî Elide tarafından çekildi.

Klibin çekimi sırasında da patlamaların olduğunu belirten müzisyenler, herşeye rağmen çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli