Zübeyde Bulut: Süleymaniye film festivali Cannes’dan daha lezzetliydi

19-10-2018
Darbaz Younis
Etiketler Zübeyde Bulut Sinema Festival Cannes
A+ A-

Süleymaniye (Rûdaw) – Kürt asıllı ünlü sinama sanatçısı Zübeyde Bulut 3’üncü Uluslararası Süleymaniye Film Festivali’nin kendisine Cannes Film Festival’inden daha hoş ve lezzetli geldiğini söyledi.

 

3 yaşından beri Almanya’da yaşayan ve tiyatro eğitiminden sonra sinemaya da atılan 32 yaşındaki Kürt sanatçı Zübeyde Bulut, Rûdaw’a konuştu.

 

İranlı ünlü artist Gülferişte Ferhani ile “Güneşin Kızları” filminde baş rol oynayan Bulut, “Sarışın ve yeşil gözlüyüm ama benim için Kürtçe Almancadan daha kutsal. Çünkü Kürt’üm ve bu kanımda var. Benim için Kürtçe bir filmde rol almak Almanca bir filme nazaran daha rahat. Zaten bir Alman kadın Kürt bir kadının sorunlarını anlayamaz” dedi.  

 

3’üncü Uluslararası Süleymaniye Film Festivali hakkındaki görüşlerini de paylaşan Bulut, “Güneşin Kızları filmi Cannes’da da gösterildi. Ancak Süleymaniye’deki festival benim için daha hoş ve lezzetliydi. Orada uluslararası bir topluluk var ve senin filminle ne anlatmak istediğini anlamaları zor. Burada bulunanlar ise meselenin tam içinde ve verdiğin mesajı hemen anlıyorlar, sıcak karşılıyorlar. Bu benim için eşsiz bir duygu” diya konuştu.   

 

10-17 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 3’üncü Uluslararası Süleymaniye Film Festivali’ne Rûdaw Medya Grubu sponsorluk yaptı. Festivalde 52 ülkeden 142 film 14 ayrı ödül için yarıştı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli